Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Buurtzorg Nederland beste werkgever van 2011

Buurtzorg Nederland heeft de jaarlijkse uitverkiezing van Beste Werkgever van Nederland gewonnen.

Ze won de prijs in de categorie 'organisaties met meer dan 1000 medewerkers'. Buurtzorg Nederland behaalde de hoogste scores ooit. Voor betrokkenheid een 9,5, verloopbestendigheid een 9,1 en voor algemene tevredenheid een 8,7.

 

Tevreden cliënten

Hiermee laat Buurtzorg Nederland zien dat een organisatie zonder managers met 4000 medewerkers een plezierige omgeving is om in te werken. Wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden organiseren hun werk zelf in kleine autonome teams. Cliënten zijn hier zeer tevreden over.

 

Zelforganisatie

Het ‘Model Buurtzorg' is gebaseerd op de principes van zelforganisatie. Er heerst een groot vertrouwen in het vakmanschap en het organisatievermogen van collega's, zij zijn zeer goed in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor financiën en personele vragen en deze zelf op te lossen. 

 

Enorme groei

Buurtzorg startte in 2007 met een team van wijkverpleegkundigen in Enschede, en inmiddels zijn er 380 teams actief door heel Nederland. Volgens Jos de Blok, initiatiefnemer en directeur van Buurtzorg wordt het tijd om hiërarchische organisatieconcepten ter discussie te stellen. Uit een onderzoek van Ernst&Young (juli 2011) blijkt bovendien dat Buurtzorg ook significant goedkoper is dan andere thuiszorgorganisaties, in tijden van crisis geen verkeerde conclusie.

 

Bron: Buurtzorg Nederland / Beste Werkgevers.nl

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  jeanette

  Ik ben het met Frits eens ,het kan inderdaad nog zuiniger, kleine zelfsturend teams die vanuit huis werken.Werk momenteel in zo'n team als zzper,maar hier zit een bemiddelingsburo tussen,wat in mijn ogen weer overbodig is,geld kan beter aan zorg besteed worden,maar ja dat krijg als je als zelfstandige geen awbz zorg mag leveren.

 • no-profile-image

  Frits

  Ik werk ook bij een kleinschalige thuiszorgorgansatie en dat is nog beter dan Buurtzorg!! Ik heb 1 jaar bij Buurtzorg gewerkt.

  Buurtzorg heeft ook een top die goed verdienen en mijn baas werkt keihard mee dus hogere inschaling als bij Buurtzorg en nog meer tijd voor de clienten. Wanneer verdwijnen de grote organisaties?????

Of registreer je om te kunnen reageren.