Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Roze loper voor Humanitas Rotterdam

Humanitas-Bergweg heeft als eerste Rotterdamse zorginstelling het keurmerk Roze Loper ontvangen. Humanitas voldoet hiermee aan de criteria die de Kiwa Tolerantiescan stelt voor homovriendelijke organisaties.

Het consortium Roze 50plus Nederland (ANBO, COC Nederland, Movisie en Schorer) heeft samen met Kiwa een keurmerk ontwikkeld voor homovriendelijke zorg. Het zorgcomplex Humanitas-Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam heeft bewezen een tolerante instelling te zijn. Ouderen hoeven zich hier niet te schamen voor hun geaardheid.

 

Discriminatie 

Humanitas-Bergweg is de eerste instelling uit Rotterdam die de Roze Loper in ontvangst neemt. Directeur André Jager hoopt op een uitrol in de rest van de tweede stad van Nederland. 'Homoseksuele ouderen zijn vaak onzichtbaar omdat ze niet openlijk kunnen praten over hun gevoelens uit angst voor discriminatie. Laten wij als zorgorganisaties hier niet aan meedoen!'

 

Opsteker

Humanitas ziet het roze keurmerk als een opsteker voor de wekelijkse roze daginloop in Humanitas-Bergweg. Inmiddels zijn er al 57 homoseksuele ouderen uit de wijk en de stad die hier elke vrijdag een veilige haven hebben gevonden.

 

Bron: Humanitas

Auteur: Redactie TVVonline

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.