Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meerderheid verzorgenden neemt cadeautjes van cliënt aan

De meeste verzorgenden nemen wel eens kleine attenties aan, ook al mag dat eigenlijk niet, volgens de beroepscode. Meer dan de helft van de verzorgenden neemt alleen iets aan als het om een kleine attentie gaat, en niet om geld (53%).

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. In totaal stemden 1100 personen. De vraag luidde: neem jij wel eens een attentie (cadeautje) aan van een cliënt? ‘Ja, hij/zij vindt het nu eenmaal fijn om iets te geven’, antwoordde vijf procent. ‘Soms, als we heel close zijn’, aldus één procent van de stemmers.

 

Voorkeursbehandeling

Een groot deel van de verzorgenden neemt nooit attenties aan. ‘Want dat mag niet van de beroepscode’, vindt 24%. ‘Mijn cliënt moet niet het idee krijgen dat hij/zij daardoor een voorkeursbehandeling krijgt’, antwoordde vier procent. Ten slotte vond dertien procent van de verzorgenden dat de cliënt al voor zorg betaalt: ‘Hij/zij hoeft dit niet extra te belonen’. Hoe denk jij hierover? Laat je reactie hieronder achter!

 

Stem mee op de nieuwe poll:

Is jouw vakantie-aanvraag voor de zomer goedgekeurd en kun je gaan wanneer je wilt?

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Auteur: TVVonline - Rhijja Jansen

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  Johanna

  Alleen iets wat gedeeld kan worden met het team ,b.v. chocolade.

  Dit wordt dan heerlijk tijdens een teamoverleg opgegeten.

  Client en/ of familie wil zo soms hun dank uitdrukken en daarmee help je ze dan .

 • no-profile-image

  A. Wools

  Ik neem wel eens wat aan, chocolade of een aardigheidje voor de kerst of verjaardag. Ik werk thuis bij clienten en kom daar vaak al jaren als vaste verpleegkundige. Nooit geld of persoonlijke dingen(meubels servies ea). Ik vind dat dat moet kunnen, je voelt zelf wel aan of het zuiver is.

 • no-profile-image

  seilena

  Je hoort geen persoonlijkecadeautjes aan te nemen.

  Soms beloont de bewoner of zijn/haar familie het team. Tot daaraan toe. Dit is dan wel voor het hele team. Maar persoonlijke cadeutjes dat kan echt niet. Je benadeelt trouwens ook je collega\' s waar je samen het werk mee doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.