Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorginstellingen hebben 'schoonste toiletten'

In de gezondheidszorg zijn de schoonste openbare toiletten te vinden. Alleen de hygiëne van de toiletbril laat te wensen over.

Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek naar openbare toiletten door Vakblad Service Management. Binnen de vier onderzochte sectoren heeft de gezondheidszorg de beste cijfers. De toiletten zijn in 45 procent van de gevallen schoon. Daarmee laat deze sector de horeca, overheidsinstanties en warenhuizen en bouw- en tuincentra achter zich.

 

Bacteriën op toiletbril

De sanitaire voorzieningen van de gezondheidszorg zijn in totaliteit hygiënischer dan vorig jaar (28 procent). Uit de test blijkt wel dat de toiletbrillen erop achteruit gegaan zijn. Gemeten naar het aantal bacteriën scoorde 34 procent van de toiletbrillen ‘slecht' tot ‘zeer slecht', tegenover 25 procent vorig jaar. Dit maakt de zorg weer goed door hoger te scoren op de hygiëne van de kraan en de spoelknop.

 

Bron: Service Management

 

Ben jij tevreden over het toilet in jouw zorginstelling? Laat je reactie hieronder achter!

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  verzorgende

  ik ervaar ook dat het niet schoon is op de afdeling, dit komt volgens mij doordat de huishoudelijke dienst, met milieu vriendelijke spullen werkt.

  Als je iemand douched spuit je het vuil uit de voegen van de vloertegels, bah.

  Het was misschien niet milieuvriendelijk, maar waar zijn die heerlijke frisse geuren van chloor en andere poetsmiddelen gebleven???

 • no-profile-image

  anoniem

  ik ervaar op onze zorginstelling dat de toilet niet schoon zijn , zelfs de afdeling niet. dit komt omat er amper goed wordt gepoetst. de huishoudelijke dienst heeft te weinig tijd en hebben meer taken die zij in een paar uur moeten voldoen. onze mensen leven in een vies huis waar de stof heel dik is.

Of registreer je om te kunnen reageren.