Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Top 10 van inkomens zorgmanagers openbaar

De topinkomens van de managers in de ouderenzorg blijven stijgen. Dit blijkt uit onderzoek van vakbond Abvakabo FNV. Zij maakten een ranglijst van de topverdieners in de zorg.
salaris

De vakbond maakt elk jaar, met een knipoog naar de Quote500, een ranglijst van 50 grootverdieners in de ouderenzorg: de Actiz50. In 2010 verdiende de nummer één op de ranglijst 287.049 euro. Vorig jaar was dit 327.075 euro. Opvallend is dat deze nieuwe nummer 1, Marcel van Woensel, onderdeel uitmaakte van de werkgevers onderhandelingsdelegatie voor de nieuwe cao verpleeghuis- en thuiszorg (VVT). Ook blijkt uit de ranglijst dat de topsalarissen met zo'n 5,6% zijn toegenomen. EenVandaag vroeg de bestuurders om een reactie.

 

De ranglijst

1. Marcel van Woensel, 327.075 euro 

2. Rob Zomer, Magenta Zorg, 309.225 euro

3. Wander Blaauw, Zorgpartners Friesland, 272.661 euro

4. Eelco Damen, Cordaan, 255.931 euro

5. Hans van Fulpen, Osira Amstelring en Stichting Kalorama, 247.995 euro

6. Paul Rademacher, Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen, 246.132 euro

7. Marco Meerdink, Espria, 242.830 euro

8. Ton van Overbeek, Careyn, 240.241 euro

9. Ruurd Jan Roorda, St. Anna Zorggroep, 237.233 euro

10. Pieter de Kort, Rivas Zorggroep, 232.536 euro

 

Bekijk hier de aflevering van EenVandaag 

 

Bron: Abvakabo FNV

Foto: EenVandaag

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

8 reacties

 • no-profile-image

  mij

  Jan, als wat jij zegt klopt wordt het alleen nog maar erger. En dan moet ik als verzorgende met een part-time baan (meer uren zitten er niet in, want zo kunnen ze me korte diensten geven.) 5 a 6 dagen in de week naar mijn werk toe, omdat de nieuwe CAO nog meer flexibiliteit vraagt? Laat ze de kosten in de zorg maar eens drukken door de hogere inkomens in de zorg aan te pakken, met jou lijst moet dat een makkie zijn. Dan kan er voor ons tenminste een normale CAO af.

 • no-profile-image

  Jan

  Een slecht onderzoek van de ABVAKABO. In de lijst komen alleen de ActiZ-leden voor. Die organisaties bestaan soms uit alleen ouderenzorg, maar soms gaat het om een conglomeraat van ziekenhuis, V&V, gehandicaptenzorg, GGZ en/of Jeugdzorg. Soms gaat het om een éénhoofdige Raad van Bestuur, soms zij er 3 of meer leden. Kortom, als je zo\'n overzicht maakt, schets dan een totaalbeeld en neem alle zorgorganisaties in beeld. Dan wordt het overigens nog veel erger, want veel mensen die in deze top10 staan komen dan in de top100 niet meer voor! De gegevens zijn bekend: ze staan in de Jaardocumenten die worden gepubliceerd op www.jaarverslagenzorg.nl. Soms staan er ook salarissen bij van specialisten. Dan verbleken ineens de salarissen van de bestuurders. Van de meeste specialisten staat het inkomen overigens niet in de jaardocumenten. Hun meer dan riante inkomens worden aan het zicht onttrokken omdat zij via hun maatschappen als privaat ondernemer een de budgetten in de gezondheidszorg aftappen. Kortom: ABVAKABO, als je een onderzoek doet, doe het dan goed. Zo maakt het een beetje de indruk van een (bij de CAO-onderhandelingen) afgewezen kind dat nog wat doorjengelt.

 • no-profile-image

  anoniem

  Dit is nu een voorbeeld van witte boorden criminaliteit. Marketing in de zorg heet dat, heeft wel de burger zijn geld in zijn zak. We hopen dat de sp nog iets kan redden.

 • no-profile-image

  mij

  Bewijst mijn stelling: rijk wordt je alleen over de rug van anderen. Onze ruggen in dit geval.

 • no-profile-image

  Wijkziekenverzorgende

  Werd gisteravond nog gebeld of ik "even" kon inspringen. (zoveelste rooster foutje, medewerker komt niet omdat hij/zij verkeerd is ingedeeld, of gewoon vergeet te komen) Dat als je net een paar uur thuis bent. Misschien hadden ze de betreffende verantwoordelijke in bovenstaand lijstje kunnen bellen. Ik krijg maar 15 per uur.

  Misschien kan hij voor dat salaris bedenken dat er misschien wat over moet blijven voor kwaliteit bewaking.

 • no-profile-image

  Bert Stokwielder

  De verhouding van 'prestatie en rendament' bij dergelijke salarissen is totaal zoek.

  Waar halen dat soort lui de brutaliteit andaan om zich zo te verrijken, met een baantje dat niet anders is dan schuiven met mensen en kapitaal.

  Let wel, van mij mag iedereen rijk worden. Maar investeer dan met eigen geld en neem zelf risico. Maar pluk niet de kas leeg waar geld i nzit dat niet voor je bedoeld is.

 • no-profile-image

  piet van den berg

  Ik heb bij de fnv 15 jaar geleden een spaarregeling afgesloten.Waarvan de looptijd inmiddels is verstreken. Onmogelijk om met iemand in contact te komen hierover.Waar is mijn geld gebleven?

 • no-profile-image

  n

  Echt om je te schamen

  met zo'n salaris

  zeker nu het zo'n puin zooi is in de meeste tehuizen

Of registreer je om te kunnen reageren.