Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgingshuis beloont bezoek met taart

Haagse zorginstellingen bedenken vanalles om familie hun opa, oma, of ouders te laten bezoeken.

Zo hebben ze een stempelkaart bedacht waarmee ze uiteindelijk taart kunnen verdienen. Daarnaast zijn zogenaamde Wijdagen in het leven geroepen, meldt het AD. Dit naar aanleiding van een onderzoek dat veel ouderen zich eenzaam voelen. In Den Haag zijn dit er maar liefst 25.000.

 

Wat vind jij van dit soort acties? Laat je reactie hieronder achter.

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

8 reacties

 • no-profile-image

  Anja Kroon

  Deze actie is inderdaad belachelijk te noemen aangezien het \"op bezoek gaan\" bij eigen familieleden toch niet zou moeten worden getriggerd door een taart. In sommige gevallen heeft iemand niet zoveel bezoek omdat familieleden bijvoorbeeld van verre moeten komen, in dit geval zou de taart-actie een goed initiatief zijn om vrijwilligers, die bekend zijn bij het verpleeg/verzorginghuis, te belonen voor het op bezoek gaan.

 • no-profile-image

  marian

  Buitengewoon schrijnend dat dit gebeurt en bovendien moeten mensen die mee willen doen aan de wij dagen hiervoor 8 euro betalen.

  Als de taart actie voorbij is komt de familie dan niet meer ???

 • no-profile-image

  Anneke

  Ik vind dit dieptriest. Ik begrijp uit dit bericht dat veel ouderen gewoon geen bezoek van familie krijgen. Dan begrijp ik dus echt niet waarom de familie zoveel kritiek op de zorg heeft!

 • no-profile-image

  mij

  ????

 • no-profile-image

  elly

  rare aktie. beloond de mensen die wel naar hun ouders komen.

 • no-profile-image

  adrie

  een aktie die te belachelijk voor woorden is. Bezoek dat hieraan mee gaat doen, zou zich diep moeten schamen. Onze ouderen verdienen oporechte aandacht en geen surrogaat

 • no-profile-image

  Jolanda

  Inderdaad... Een vreemde actie. Komen ze nu vaker om voor een taart te sparen? Stop het taartengeld in een leuke attentie om vrijwilligers aan te wenden!

 • no-profile-image

  Esther

  Goed idee hoor, maar echt diep triest dat dat moet. Vraag me af of ze dan niet alleen voor de taart komen (om mee naar huis te nemen). Wat een volk.

Of registreer je om te kunnen reageren.