Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nog meer acties in verpleeghuizen en thuiszorg op komst

Ruim 20.000 zorgmedewerkers uit de VVT hebben gestemd op het referendum van Abvakabo FNV. Hiervan stemde 93% tegen de nieuwe cao VVT, aldus de vakbond. Zij kondigt nieuwe acties in zorginstellingen aan.

Abvakabo FNV organiseerde dit referendum omdat de vakbond van mening is dat de nieuwe cao VVT geen waardering heeft voor zorgmedewerkers. Daarnaast vindt Abvakabo FNV dat een cao-akkoord met kleine vakbonden, die in totaal slechts 4% van alle medewerkers vertegenwoordigen, geen draagvlak kent.

 

Tweede Kamer

In het referendum van Abvakabo FNV brachten ruim 20.000 medewerkers, leden en niet-leden, hun stem uit. Dit is een historisch hoge opkomst, aldus de vakbond. Ruim tien keer meer dan het gemiddeld aantal reacties dat Abvakabo FNV krijgt bij een stemming over een cao. Woensdag stemde een meerderheid in de Tweede Kamer voor een motie die moet verhinderen dat deze nieuwe cao VVT algemeen verbindend verklaard wordt.

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joyce

    Mij is niets gevraagd en ik vind het ook raar dat het coa wordt afgewezen. Ik denk dat we in deze tijden juist blij moeten zijn met wat er geregeld is. En zeg nu eerlijk zo slecht verdienen wij niet meer in de zorg toch?

Of registreer je om te kunnen reageren.