Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pensioenen verzorgenden onder druk

Verzorgenden en verpleegkundigen moeten misschien meer premie gaan betalen voor hun pensioen. Daarvoor waarschuwt het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

'Naar werkgevers en werknemers zeggen we eigenlijk al: houd rekening met verhoging van de pensioenpremie', zegt PFZW-directeur Peter Borgdorff op Volkskrantbanen.nl.  ‘Een tweede stap is, als de situatie nog onvoldoende is verbeterd, een korting op de rechten van zowel gepensioneerden als actieve werknemers die nog pensioen aan het opbouwen zijn.'

 

Verhogen premie

Directeur Borgdorff zegt op Volkskrantbanen.nl dat hij vreest dat het premiepercentage met 2,5 procentpunt omhoog moet van 24,2 naar 26,7 procent. Deze lasten worden eerlijk (50/50 procent) verdeeld over werkgevers en werknemers, maar zullen volgens hem hard aankomen. 'Voor werkgevers betekent het hogere loonkosten, terwijl in de zorg fors bezuinigd moet worden. Werknemers zullen koopkracht inleveren.' Over de hoogte van een eventuele korting van de pensioenuitkering durft de PFZW-directeur nog niet te speculeren.

 

Bron: Nursing

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

7 reacties

 • no-profile-image

  marien

  En wat gaan we stemmen ?????

  Ik weet het wel. U ook ?

 • no-profile-image

  Anoniem

  We worden helemaal leeg geroofd.

 • no-profile-image

  mia

  Wat een zegen is het toch om oud te mogen worden. Je moet nu langer gaan werken, want het pensoen wordt te duur. De zorg moet afgebouw worden en de premie omhoog, want de zorg wordt te duur. Nog even en men gaat spreken van een grijze plaag i.p.v. een grijze golf. Wqant het respect voor ouderen is tanende.

  En wij verzorgenden hebben jarenlang onze beste jaren en energie gegeven en ik zal ook blij zijn als ik met pensioen kan als ik oud ben. Maar wat is mijn toekomst?. Een welverdiend pensioen, maar wat is daar straks nog van over?

 • no-profile-image

  jeanne

  Lang leve geven de Euro toch?

 • no-profile-image

  Pippi

  Gaat al ons gespaarde geld naar Griekenland? waar zijn wij in Nederland mee bezig. Wij werken 50 jaar voor ons pensioen en hoelang werkt de jeugd van nu daarvoor?

  Sparen heeft geen enkele zin op die manier.

 • no-profile-image

  Zuster Anjovis

  Tegenwoordig plukken ze ook kale kippen!

 • no-profile-image

  Gert

  wel ja, nog meer van dat salaris af!! ik betaal al meer dan 30 jaar aan pensioen premie, en mag wel betalen en straks niets meer krijgen zeker...

  ga die in Den Haag eens kaal plukken die verdienen 4 of 5 keer zoveel, hebben weken vakanties meer dan ons, krijgen een auto van de zaak en over de etentjes zullen we het maar niet hebben. wij krijgen nog geen koekje bij de koffie !! en maar inlevern die zorg !!

Of registreer je om te kunnen reageren.