Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Schippers wil vooral snijden in ouderenzorg

Om de Nederlandse zorg betaalbaar te houden, moet er vooral ingegrepen worden in de ouderenzorg. Dat stelt minister Schippers in haar column in Het Financieele Dagblad.

‘De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van hun sociale netwerk, in plaats van dure instellingen', betoogt Schippers. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder in de kern wel deugt. 

Investeren in de zorg

Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. ‘Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen.'

Kritiek
De SP en GroenLinks hebben felle kritiek geuit op de uitspraken van Schippers in haar column. De partijen noemen de plannen van Schippers dubbelhartig en wonderlijk

Bron: ANP / Zorgvisie

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  Gertie

  Nurse en Wietske

  Wat een kortzichtige reacties. Stel dat ze allemaal 3/4 van hun salaris inleveren dan heb je misschien een miljoen of 20. Daar los je toch niks mee op als de zorg een miljard te kort komt

  Trouwens ga naar jaarverslagen zorg .nl en je ziet wat alle directies verdienen. Maar een zeer klein percentage zit boven de Balkenende norm en dat zijn dan ook nog directies die wel enkele duizenden medewerkers hebben waardoor veel verantwoordelijkheid. Dat wil niet zeggen dat daar niet wat af zou kunnen. Laat OMA thuis. Oordeel Mening Aanname!!!

 • no-profile-image

  Mij

  Gevolgt door snijden in de kosten van alle overkoepelende regelorganen als CIZ, zorgkantoor enz. Bovendien denk ik dat als mensen die nu 25% aan zorg betalen en geen gebruik maken van de zorg (maar hun ouders, of andere familieleden of buren wel, vaak liever betalen als dat ze mantelzorg moeten worden omdat er geen andere zorg is. Ik werk nu op een \"dure\" PG afdeling, in de thuiszorg heb ik meegemaakt dat er mensen (alleenwonend) in hun huis worden opgesloten met een paar keer per dag thuiszorg, omdat familie of voogd tegen opname was. Is dat wat Schippers voor ogen heeft?

 • no-profile-image

  Nurse

  Bgin met het weghalen van de Bonussen,Topsalarisen van alle bestuurders in de zorg!!!

 • no-profile-image

  wietske

  laat mevr Schippers maar snijden in haar eigen portemenee

 • no-profile-image

  janneke

  ze moeten vand de zorg afblijven. De ouderen hebben deze wereld opgebouwd, verdienen nu respect en moeten goed verzorgd worden (blijven). Eerst maar eens meer controle, want er zijn genoeg mensen en organisatie,s die misbruik maken van de zorg. Er zijn clienten die meer kunnen dan ze zich voordoen. Er zijn clieneten die al lang de elastische kousen niet meer aan hoeven, maar vinden het wel gezeliig dat er dagelijks iemand langs komt. Is te begrijpen, maar dat mag niet ten koste van de zorg gaan. Voorbeeld? Iemand was al genezen van operatie knie, hoefde geen huishoudelijk werk meer, gaf dit ook aan. De thuiszorg wou hier niet van weten, en zei we gaan nog even door. Ja, want dan zijn ze weer een klant kwijt, tel dit maar eens op per jaar in heel nedederland. Leest mevr Schippers deze dingen ook?

Of registreer je om te kunnen reageren.