Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eenderde verzorgenden stemt SP

Bijna een op de drie verzorgenden stemt woensdag op de SP. Deze wordt gevolgd door PvdA.
sp

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. De vraag was: naar welke politieke partij gaat jouw stem? SP gaat flink aan kop: maar liefst 31% van de stemmen gaat naar deze partij. Deze wordt op afstand gevolgd door de PvdA (17%). De grootste partij van dit moment, VVD, staat in de poll op nummer drie: 11% van de stemmers gaat voor deze partij.

 

Opvallend

Opvallend is dat de partij die het hoogst op de Zorgmeetlat van V&VN scoort, in de poll zwakjes uit de bus komt: slechts zes procent van de stemmers gaat voor D66. GroenLinks doet het het slechtst: drie procent, en komt hiermee nog onder de Partij voor de Dieren (4%). In totaal stemden 419 verzorgenden. Hieronder vind je een overzicht van de stemming:

 
VVD     11%
PvdA     17%
SP     31%
GroenLinks     3%
D66     6%
PVV     8%
CDA     6%
ChristenUnie     8%
SGP     7%
Partij voor de Dieren     4%
   

 

Stem mee op de nieuwe poll: ga jij de griepprik halen?  

 

Foto: Robin Utrecht (ANP)

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.