Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Week tegen Eenzaamheid van start

Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid 2012. Door heel het land worden activiteiten in de strijd tegen eenzaamheid opgestart.
eenxzaam

Coalitie Erbij organiseert dit jaar voor de derde maal de Week tegen Eenzaamheid, die van 26 september tot en met 5 oktober duurt. Met het thema ‘Kom de deur uit' wil Coalitie Erbij het belang van het ondernemen van activiteiten buitenshuis onder de aandacht brengen. Coalitie Erbij roept iedereen in Nederland op om de deur uit te komen, om andere mensen mee te nemen en om de drempel om de deur uit te komen te verlagen.

 

Activiteiten

Hier vind je een samenvatting van het projectplan en volgt meer informatie over het programma van de Week tegen Eenzaamheid en de verschillende activiteiten waar je bij aan kunt sluiten.

 

Bron: Coalitie Erbij

Foto: Thuiskomen (Uitzendinggemist.nl)

 

Bekijk: de film 'Thuiskomen' geeft de eenzaamheid weer van een man die noodgedwongen naar een zorginstelling verhuist. Klik hier voor deze korte film.

 

Lees ook: de zes signalen van eenzaamheid

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  jos

  Een illusie dat je "buiten"/" eruit" ineens niet meer eenzaam bent.

  Mogelijk word je er daar juist door mee geconfronteerd. '

  Eenzaamheidsbestrijding lijkt erg ook eeen artefact.Onze cultuur is vrij individualistisch en minder sociaal cohesief georienteerd.

  Dus krijg je met kerstmis een pakje van een of andere stichting omdat je alleen woont of zo..Nou dat krijgen ze dus weer terug voor de voedselbank..Of moet ik me zielig gaan gedragen of zo? Ik moet ook zo nodig naar bijeenkomsten, macrameeen en bingo..kom zeg...  Misschien zijn er mensen die daar behoefte aan hebben, dan moeten ze dat zeker doen.  Feit is dat niemand op me zit te wachten; ik zou het zlfs verdacht vinden..:)

Of registreer je om te kunnen reageren.