Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe soap moet jongeren naar de zorg trekken

Zorgondernemers en brancheorganisatie ActiZ werken samen aan een tv-soap die zich afspeelt in en rond de zorg. Doel van deze soap is om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg.

De zorgorganisaties werken aan de soap samen met Johan Nijenhuis, maker van Goede Tijden Slechte Tijden en Spangas. De soap gaat over drie jonge mensen die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika'. Zij werken samen met ervaren collega's. Hun werk in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, maar ook hun privélevens en onderlinge relaties komen aan bod.

Buurtzorg
De serie is geïnitieerd door Jos de Blok van Buurtzorg. ‘Jongeren moeten al op jonge leeftijd een leerweg of profiel kiezen. Vaak hebben ze nog geen idee wat verschillende beroepen inhouden. Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika kunnen laten zien hoe boeiend een vak als verpleegkundige of verzorgende kan zijn en dat het eigenlijk heel avontuurlijk is om mensen die jou nodig hebben te ondersteunen.'

Zien?
De soap is vanaf 25 maart elke werkdag tussen 19:00 en 19:30 uur te zien op RTL 5. Veel van de hoofdrolspelers in Malaika komen zelf uit de zorgsector, onder wie de actrice Jasmine Sendar, bekend van onder meer Goudkust en ONM.

Bron: Actiz

TvVOnline redactie

2 reacties

  • no-profile-image

    Door mij

    Het is het mooiste vak van de wereld, alleen de mensen die achter het Bureau zitten hebben er een zakenwereld van gemaakt. Als je ziek of oud bent moet je gaan zeggen, sorry dat ik nog leef, dat wordt ook in de zorg op de werkvloer gezegd als sinies bedoeld.

  • no-profile-image

    Monty7

    Ze kunnen de zorg mooi voorspiegelen door een saop maar als de contracten niet groter worden willen jongeren niet in de zorg werken want iedereen moet zijn kostje verdienen en dat lukt niet met een contract van 16 of 24 uur en in de thuiszorg meestal nog minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.