Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eenvijfde zorgmedewerkers zoekt baan buiten zorg

Een op de vijf verpleegkundigen en verzorgenden zijn serieus van plan om een baan buiten de zorg te gaan zoeken, nu het kabinet het plan heeft om de lonen te bevriezen.
doo

Dit zegt een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag was: wat ga je doen nu je loon misschien bevroren wordt? ‘Tijd voor actie! Ik ga me aansluiten bij een vakbond/actievoeren', antwoordde 23% van de stemmers. ‘Ik ben nu serieus van plan om een baan buiten de zorg te zoeken', aldus 21% .

 

Logisch

Het grootste deel (38%) van de respondenten blijft zitten waar hij zit: ‘Helaas liggen de banen niet voor het oprapen, ik blijf zitten waar ik zit en wacht af.' Ten slotte is 18% niks van plan: ‘Ik vind het een logisch gevolg: door bezuinigingen moet iedereen iets inleveren.' In totaal stemden 498 personen.

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat vind jij van zorg op afstand met beeldschermen?

 

Bron: http://www.tvvonline.nl/

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

8 reacties

 • no-profile-image

  Ben

  Hoopte op deze website wat over positieve, enthousiaste zorgcollega's te horen. Helaas, kommer en kwel, volgens mij is het een mooi en dankbaar vak. Maar goed, wat weet ik er van, ik ben tenslotte pas op 1 Maart jl. begonnen als leerling verzorgende IG 3. Na 33 jaar was ik mijn baan als hfd. Keuken helemaal zat. Ik koos bewust voor de zorg en 1100 euro salaris minder om weer het plezier en de voldoening in het werk terug te vinden. Tot nu vind ik het prachtig werk en hoop dus nog een tijd met gemotiveerde en enthousiaste zorgcollega's te werken om het vak goed onder de knie te krijgen. Keep up the good spirit!! Na regen komt zonneschijn!!

 • no-profile-image

  Jessie

  Dirk, je bent een bofkont!

  Ik mag door tot 67, dan heb ik er 51 zorgjaren opzitten.

 • no-profile-image

  Vicky

  Nog nooit een regering meegemaakt die zó openlijk solliciteert naar een andere uitslag bij de volgende verkiezingen.

 • no-profile-image

  Hans

  Zorgwerkers protesteren tóch niet! Die laten zich gewoon alles afpakken want acties... daar lijden de patiënten maar onder. Een makkelijke prooi voor de politiek!

 • no-profile-image

  Tineke

  Misschien maar zoeken naar een baan in de bouw?

  Ik ben blij dat ik werk heb...

 • no-profile-image

  Ton

  Beste collega's, uiteraard is het een belachelijk voorstel, het bevriezen van onze lage lonen.

  Ik raad iedereen aan te werken volgens protocollen en in een normaal tempo.

  Dat helpt niet voor het salaris, maar voelt wel goed aan. Gevolg zal zijn dat er sowieso meer personeel bij moet in de toekomst

 • no-profile-image

  Dirk

  Ik ga met 61 met pensioen , ik heb genoeg van al die ellende in de zorg!!

  Nog 6 diensten werken en dan wil ik er niets meer mee te maken hebben!

 • no-profile-image

  erika

  het is niet alleen de loon bevriezen, maar de kwaliteit van zorg dat je kan leveren met al weer bezuinigingen, en plannen om NOG MEER weer, te bezuinigen. Je doet mensen te kort, dat is niet meer leuk werken!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.