Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Willem-Alexander en Máxima geven prijs aan verpleeghuis

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de Grote Appel van Oranje uitgereikt aan het project ‘Gluren bij de Buren’ bedacht door ZuidOostZorg.
Willem-Alexander en Máxima geven prijs aan verpleeghuis
Foto: Koen van Weel (ANP)

Het verpleeghuis Stellinghaven en basisschool Tussen de Singels staan tegenover elkaar en zijn buren. Met ‘Gluren bij de buren’ gaan de leerlingen wekelijks op bezoek bij de bewoners van het verpleeghuis. Daarbij worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd, die aansluiten bij de leefwereld van de ouderen en de kinderen.

Lees-oma

De onderlinge verschillen in levensfase worden benut om van elkaar te leren en samen ervaringen op te doen. Zo is bijvoorbeeld een bewoonster van Stellinghaven wekelijks 'lees-oma' voor kinderen die extra begeleiding in taalontwikkeling nodig hebben. Jan Dijkstra, locatiemanager, Feikje van der Lei, activiteitenbegeleidster en Miriam Nijholt, leerkracht Tussen de Singels hebben de prijs ontvangen uit handen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.