Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Cover januari 2017

Deze maand lees je in Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) over:

In de huid van de cliënt

Hoe is het om dement te zijn, verzorgd te worden, of gefixeerd? Met deze vijf manieren kun je als verzorgende ervaren hoe het is om cliënt te zijn.

13 vragen over urinelozing en stoelgang

De richtlijn urinelozing en stoelgang bij ouderen is vernieuwd, en dat roept vragen op bij verzorgenden. We legden ze voor aan de experts.

Klinische Les: Tracheostoma verzorgen

Wanneer moet je als verzorgende de pleister vervangen? En wat is het verschil tussen een tracheotomie en een tracheostoma? Je leert het met deze klinische les.

Vrijwilligers in de palliatieve zorg

Vrijwilligers in de palliatieve zorg zijn volgens verzorgenden onmisbaar. Maar vrijwillige inzet moet wel goed gebeuren. Specialisten uit de thuiszorg, de verpleeghuiszorg en een hospice geven adviezen.

Nieuwe hygiënecode

De hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen is vernieuwd. Dat betekent minder administratieve lasten voor verzorgenden.

De laatste adem

Verzorgenden delen hun mooiste, ontroerende en soms grappige momenten aan het sterfbed van hun cliënt. 

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.