Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Cover juli/augustus 2017

Deze maand inTijdschrift voor Verzorgenden (TvV):

Zinvolle daginvulling

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg wil dat er in alle verpleeghuizen meer aandacht komt voor een zinvolle daginvulling van hun bewoners. Maar wat is dat precies? En wat betekent dit voor verzorgenden?

Zomerproblemen opgelost

Hoe zorg je ervoor dat je cliënt én jij als verzorgenden de zomermaanden zo goed mogelijk doorkomt? Expert geven tips.

Klinische les: afasie

Communiceren met je cliënt met afasie kan lastig zijn. In deze klinische les lees je over de verschillende soorten van afasie, waar je op moet letten bij het praten met je cliënt.

Onnodige zorghandelingen

Uit een peiling van V&VN bllijkt dat veel verzorgenden onnodige zorghandelingen verrichten, 'omdat we het altijd zo doen'. We zetten de zorghandelingen op een rij die geen of amper nut hebben. 

Pijn bij ouderen

Het bestrijden van pijn luistert heel nauw, zeker bij ouderen. Daarom is het goed om als eerste stap het verschil te zien tussen twee soorten pijn: pijn door weefselschade of pijn door zenuwschade. Wat zijn de verschillen? En hoe pak je het aan?

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.