Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Deze maand lees je in Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) over:

Interview Jan Slagter

Jan Slagter is behalve baas van Omroep MAX, ook bevlogen in het verbeteren van de zorg voor ouderen. Daarom is hij bezig een eigen woon- zorgcentrum op te zetten. In TvV een interview: ‘Weg met de gouden straatjes.’

Lachen met leerling verzorgenden

Sietske Posthuma geeft op een ROC les aan leerling verzorgenden. Zij noteerde de grappigste antwoorden en uitspraken uit toetsen en verslagen. ‘Normale ontlasting heeft de vorm van een drol.’

Poetskaarten om mondzorg te geven

Handig om uit het blad te halen en op te hangen: de poetsinstructiekaarten om goede mondzorg te geven. Met extra poetstips van de expert.

Decubitus voorkomen

Hoe voorkom je als verzorgende decubitus? En wanneer gaat het mis? Foto’s van goede en foute handelingen bij decubitus en de risicofactoren op een rij.

Klinische Les: richtlijn urinelozing en stoelgang

De richtlijn urinelozing en stoelgang in verpleeghuizen is vernieuwd. Maar wat is er allemaal veranderd? TvV zet het voor je op een rij.

Opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

De GVP-opleiding wordt overspoeld door verzorgenden die zich laten bijscholen, nu de zorgzwaarte toeneemt. ‘Ik analyseerde een dementie cliënt, die agressief werd als hij naar bed moest.’ TvV vraagt deelnemers wat ze ervan opsteken. 

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.