Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Cover TvV december 2016

Deze maand lees je in Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) over:

Kerstherinneringen
Verzorgenden delen hun mooiste decemberherinneringen met hun cliënt. De demente dominee ging Jozef en Maria uit de kerststal met elkaar huwen. 

Interview Cini van der Tol
Verzorgende Cini van der Tol schreef een boek over haar ervaringen  met de slechte zorg in het verpleeghuis en als klokkenluider: 'Weggaan was geen optie: ik kon die mensen toch niet in de steek laten?'

Levensvragen
Aan het eind van het jaar kun je als verzorgenden vaker geconfronteerd worden met levensvragen van jouw cliënt. Hoe kun je hier het beste mee omgaan. De expert zet fabels en feiten op een rij.

Oogdruppelen
Het gebruik van oogdruppels is niet zonder risisco's. Hoe dien je ze het beste toe. Twee verpleegkundigen van Het Oogziekenhuis Rotterdam geven tips. 

Klinische Les: middelen en maatregelen
Het voorkomen van risico's in de zorg is in het belang van de cliënt zelf.
Toch kunnen middelen en maatregelen als zeer ingrijpend worden ervaren door de cliënt. Wanneer zet je ze in, en welke alternatieven zijn er? De expert geeft tips.  

Mantelzorgers mogen meer dan je denkt
Wat mogen mantelzorgers wel en niet doen in de zorg voor hun naaste? Je leest er alles over in de nieuwe publicatie van Vilans. 'Familie mag ook injecteren.' 

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.