Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Cover januari 2017

Deze maand lees je in Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) over:

Wat 2017 in petto heeft
In dit nieuwe jaar is er meer werkgelegenheid in de zorg. De verzorgende heeft meer zeggenschap op de werkvloer, en de opleidingen krijgen te maken met vernieuwingen. TvV zet alle ontwikkelingen op een rij. 

Voedingstips voor mensen met dementie
Voor mensen met dementie kan eten en drinken een zware klus zijn. Met deze acht adviezen kun je mensen met dementie helpen beter te eten en drinken. 

Diabetische voet
Heeft je cliënt met diabetes last van droge/koude voeten of verstijfde gewrichten, dan moet er een alarmbel gaan rinkelen. Vijf basale vragen over de diabetische voet worden beantwoord door een expert. 

Persoongerichte zorg voor bewoners met dementie
IGZ gaat steeds meer controleren op persoonsgerichte zorg bij mensen met dementie. Maar wat is het precies, en hoe pas je het als verzorgende toe. 

Klinische Les: stomazorg
Wat zijn de aandachtspunten voor verzorgenden bij het verzorgen van een stoma bij de cliënt? De expert geeft praktische tips.

Mail en win!
TvV pakt uit met een groots prijzenfestival. Maak kans op handige boeken en congreskaarten, waarmee je je vakkennis kunt vergroten. 

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.