Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvV

Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) is hét tijdschrift voor verzorgenden ig in Nederland. De meeste verzorgenden zijn werkzaam in de verpleeghuiszorg, maar je vindt ze ook in de thuiszorg en in de welzijnssector. TvV publiceert over actuele kwesties met betrekking tot verzorging. Denk aan kleinschalig wonen, dementie en basiszorg. Voor verzorgenden een ideale manier om bij te blijven bij alle nieuwe ontwikkelingen in de verzorging,en erkenning en herkenning te vinden bij collega's. Het tijdschrift TvV verschijnt tien keer per jaar. Ideaal voor verzorgenden die met TvV de schouders eronder willen zetten voor betere zorg!

Cover januari 2017

Deze maand lees je in Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV) over:

Wat je niet wist over psychofarmaca

Een kwart van de cliënten met dementie krijgt antipsychotica. Terwijl het maar bij een op de vijf cliënten écht werkt. In TvV lees je tien dingen die je moet weten over medicatie bij dementie.

Vrijen in het verpleeghuis

Frans Hoogeveen is expert op het gebied van dementie. Wat kan deze ouderenpsycholoog ons leren over de omgang met seksualiteit en intimiteit bij dementie? Je leest een interview met hem in TvV. 

Mondzorg in de thuiszorg

Verzorgenden kunnen met de handige OHAT in een paar minuten tijd de mondgezondheid van hun cliënt meten. In het hart van Tijdschrift voor Verzorgenden vind je een handige checklist, die je kunt ophangen in de koffiekamer. 

Klinische les: zuurstof toedienen

Wat zijn de aandachtspunten voor verzorgenden ig bij zuurstof toedienen? De experts geven tips: ‘Een valkuil is het gebruiken van vette zalf.’ 

Vragen over je diploma

En dan zegt je werkgever opeens dat je je diploma IG moet gaan halen. Kan hij je dit verplichten? En wat als je het niet haalt? Wat zijn de verschillen tussen de diploma’s? De expert geeft antwoord op prangende vragen in TvV. 

Norovirus

De nieuwe WIP-richtlijn Norovirus reikt verzorgenden een aantal duidelijke beschermende maatregelen aan om de kans op besmetting te verkleinen. Je leest er alles over in de nieuwste TvV. 

Wil je een abonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden? Dat kan! Naar abonneren.