Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Aangifte doen moet eenvoudiger worden’

De VVD wil dat aangifte doen van agressie door ziekenhuispersoneel eenvoudiger wordt. Kamerlid Fred Teeven gaat dit vanmiddag met minister Hirsch Ballin (Justitie) bespreken.
‘Aangifte doen moet eenvoudiger worden’

De vraag van de VVD heeft een directe link met het bericht over het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk waar familieleden van een overleden man zich tegen het ziekenhuispersoneel keerden omdat ze niet bij het lichaam van hun naaste mochten. Eerder werd er personeel bedreigd in Bergen op Zoom, terwijl in Nijmegen twee jongeren zich misdroegen op de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis nadat ze betrokken waren geweest bij een door hen veroorzaakt verkeersongeluk waarbij een man overleed.

Aangifte doen
‘Dit kan niet meer’, vindt Teeven. ‘Ziekenhuispersoneel voelt zich zo bedreigd door zo’n overvalcommando dat zij niet eens meer aangifte durven doen.’ Hij wil dat de minister met ziekenhuisbestuurders gaat praten hoe in dit soort gevallen eenvoudiger aangifte kan worden gedaan. Bijvoorbeeld door anoniem aangifte doen mogelijk te maken of door werkgevers namens hun personeel aangifte te laten doen.

Personeel St. Jansdal Ziekenhuis
Overigens werd vandaag bekend dat de medewerker van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk die vorige week door een familielid van een overleden man werd bedreigd, aangifte doet. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

In Nursing maart vind je een artikel over aangifte doen van agressie in ziekenhuizen.

Door: redactie Nursing

Nieuws
Opnieuw bedreigingen jegens zorgpersoneel
‘Verpleegkundigen moeten altijd aangifte doen’
22% zorgwerkers bang op de werkvloer
Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud
‘Ziekenhuis kan geen aangifte doen van agressie’
NVZ: ‘Ziekenhuizen moeten altijd aangifte doen’

Artikel
Hoe we soms zelf agressie uitlokken

Dossier
Agressie en andere beroepsrisico’s

Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing

2 REACTIES

  1. Het vervelende bij het doen van aangifte is dat de dader via zijn advocaat aan je persoonlijke gegevens kan komen terwijl dit voor de aangever niet mogelijk is. Ik heb na een incident wel aangifte gedaan, maar dit probleem in het ziekenhuis ter sprake gebracht. Het resultaat is dat het personeel nu bij het doen van aangifte wegens een incident op de werkvloer het ziekenhuisadres als adres mogen opgeven zodat de dader niet achter je privé-adres kan komen. Een hele geruststelling!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.