Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Alternatieven voor abortus in aantocht’

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid heeft aangekondigd ‘positieve maatregelen’ te ontwikkelen waarmee vrouwen kunnen afzien van abortus provocatus. Dit schrijft het Nederlands Dagblad.

Verschillende partijen halen waarschijnlijk opgelucht adem, omdat dezelfde Bussemaker enkele weken terug in het NRC Handelsblad stelde dat het gros van de vrouwen weloverwogen om de afbreking van een ongewenste zwangerschap vragen. Zij zouden om die reden niet moeten worden lastig gevallen met het aanbod van bijvoorbeeld adoptie, aldus Bussemaker destijds in het NRC.

‘Positieve maatregelen’
De staatssecretaris schrijft nu in een brief aan de Tweede Kamer dat zij ‘met een samenhangend pakket van positieve maatregelen’ aan de slag gaat. Dit tot genoegen van de ChristenUnie, die destijds verontwaardigd had gereageerd op Bussemakers uitlatingen in het NRC.

Volledig in overeenstemming
Het voornemen van de staatssecretaris is te vinden in een ‘proloog’ voor het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de periode 2007-2010. Een voornemen dat ‘volledig in overeenstemming is met het coalitieakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie,’ aldus het Nederlands Dagblad. 

Deskundigheidsbevordering, richtlijnen en voorlichting
Hierin valt ook te lezen dat er werk gemaakt wordt van de bevordering van de deskundigheid van hulpverleners in de abortuspraktijk en de ontwikkeling van specifieke richtlijnen en protocollen. Tegelijkertijd wil Bussemaker de voorlichting verbeteren, als ook de opvang voor vrouwen die besluiten hun zwangerschap uit te dragen, schrijft het Nederlands Dagblad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.