Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aan de slag met zelfleiderschap: ‘Daag jezelf uit en kom in beweging’

In de nieuwe aflevering van podcast Nursing Werkt vertelt arbeids- en organisatiepsycholoog Pauline van Dorssen op welke manier zorgmedewerkers hun zelfleiderschap kunnen versterken en hoe je als verpleegkundige in de drukte van alledag toch je eigen pad kunt bewandelen.
Op het kleine fotootje: Pauline van Dorssen

Als verpleegkundige zet je iedere dag je beste beentje voor te zorgen voor anderen. Dat is ook waarom velen voor het vak kiezen. Maar in al die aandacht voor anderen kan het soms lastig zijn om ook ruimte en tijd te maken voor jezelf. Terwijl dat juist zo belangrijk is! Door zelfleiderschap te tonen, leer je beter voor jezelf zorgen, met als resultaat meer energie en werkplezier.

Nieuwe podcast

Pauline van Dorssen is arbeids- en organisatiepsycholoog en onderzocht op welke manier zorgmedewerkers hun zelfleiderschap kunnen versterken. In deze aflevering van de podcast Nursing Werkt vertelt ze wat zelfleiderschap precies is en geeft ze tips hoe je als verpleegkundige in de drukte van alledag toch je eigen pad kunt bewandelen.

Podcast Nursing Werkt

De podcast-aflevering over zelfleiderschap is de tweede in de nieuwe serie Nursing Werkt. In deze podcast spreekt host Basti Baroncini een deskundige over een onderwerp dat startende verpleegkundigen bezighoudt. Waren dat in de eerste serie nog vrij ‘praktische’ thema’s, zoals solliciteren of onderhandelen over je salaris, nu gaat Baroncini meer de diepte in.

Ook nu belichten jonge verpleegkundigen Maaike van Sasse van IJsselt en Niels Oosterveld de onderwerpen vanuit de verpleegkundige praktijk. De nieuwe afleveringen verschijnen eens in de twee weken op Nursing.nl en via de bekende podcastkanalen.

Nieuwe afleveringen van Nursing Werkt
6 sept: Positief taalgebruik met Geert-Jan van Geffen
20 sept: Zelfleiderschap met Pauline van Dorssen
4 okt: Humor in de zorg met Marcellino Bogers
18 okt: Omgaan met de dood met Erica Witkamp
1 nov: Moreel verpleegkundig leiderschap met Margreet van der Cingel
15 nov: Omgaan met agressie met Arnold de Lange
29 nov: Gezondheidsrecht met Lydia Janssen
De nieuwe afleveringen verschijnen via Nursing.nl > podcasts en de bekende podcast-kanalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.