Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Aanpak agressie in ziekenhuis schiet tekort’

Driekwart van de ziekenhuizen schiet tekort als het gaat om aanpakken van agressie. Dat blijkt uit het inspectierapport van de Inspectie SZW.
agressie

Volgens de inspectie staat de aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers hoog op de agenda bij ziekenhuizen. Toch blijkt dat bij driekwart van de geïnspecteerde ziekenhuizen deze aanpak nog tekortschiet. Bekijk het rapport hier>>>

Opvang en nazorg van medewerkers
De inspectie checkte dit eind 2014 en begin 2015 in 48 ziekenhuizen. Het zou vooral gaan om zaken als onvoldoende voorlichting en training of het ontbreken van een goede analyse van incidenten. Ook komt men niet altijd toe aan het evalueren van het beleid en de maatregelen tegen agressie en geweld. De opvang en nazorg van medewerkers was bij de meeste ziekenhuizen in orde.

Te weinig veilige naalden
Uit de inspecties bleek ook dat één op de vier ziekenhuizen nog onvoldoende gebruik maakt van veilige naaldsystemen. Lees meer>>

Werkdruk
Ook bleek uit de inspecties dat bij 52 procent van de geïnspecteerde ziekenhuizen overtredingen werden geconstateerd bij het beheersen van de werkdruk. Daarbij ging het vooral om een gebrekkig plan van aanpak, onvoldoende maatregelen tegen werkdruk en het ontbreken van een evaluatie van de aanpak.  32 ziekenhuizen nog niet toegekomen zijn aan het evalueren van het verbetertraject en de effecten van de getroffen maatregelen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.