Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal doden door medische missers moet omlaag

Om het aantal sterfgevallen door medische missers in ziekenhuizen terug te dringen, wil demissionair minister Schippers van VWS nog voor de zomer afspraken maken met de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU).

Dat zei minister Schippers dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Ze hoopt dat systematisch onderzoek naar eerdere fouten de kans op herhaling in de toekomst kan verkleinen. ‘Er zijn al afspraken over gemaakt, maar het veld zal dat moeten waarmaken. Ik ben niet degene die mijn handen moet wassen en de protocollen moet volgen. Het veld heeft aangegeven een reductie van 50 procent te willen bewerkstelligen, daar zullen wij hen aan houden’, aldus Schippers.

 

Overlijden
RTL meldde onlangs dat in Nederland jaarlijks zo’n 1960 patiënten overlijden door medische fouten. In 243 gevallen werd daarover melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tweede Kamerlid Anne Mulders (VVD) stelde er dinsdag vragen over.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.