Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal sterfgevallen door kanker verdubbelt

Het aantal kankerdiagnoses zal tot 2030, gerekend vanaf 2000, ruim verdubbelen. Vooral in arme landen neemt het aantal gevallen van kanker toe.

Dat zegt het internationale instituut voor kankeronderzoek, Iarc. Iarc-directeur Peter Boyle noemt de bevolkingsgroei, de toegenomen levensverwachting en het feit dat er in armere landen steeds meer wordt gerookt en gedronken als factoren die ten grondslag liggen aan de toename.

Weinig bestralingsapparatuur
In Afrika is Kaposi-sarcoom, een vorm van huidkanker die veel voorkomt bij aids-patiënten, de meest voorkomende vorm van kanker.
Afrika beschikt slechts over voldoende bestralingsapparatuur om eenvijfde van de patiënten te kunnen behandelen.

Sterfte door kanker
In 2000 kwamen er naar schatting van het Iarc in de hele wereld elf miljoen gevallen van kanker bij, gingen zeven miljoen mensen dood aan kanker en waren er 25 miljoen mensen die de ziekte hadden. In 2030 zullen dat er naar verwachting respectievelijk 27 miljoen, 17 miljoen en 75 miljoen zijn. Volgens het Iarc overlijden er meer mensen aan kanker, dan aan tuberculose, aids en malaria samen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.