Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aantal zelfstandig verpleegkundigen explosief gegroeid

Het aantal verpleegkundigen en verzorgenden dat vanuit een dienstverband overstapt naar zzp’erschap, is vorig jaar fors toegenomen. Onderzoek door branche organisatie SoloPartners laat zien dat in 2017 een kleine 3000 verpleegkundigen en verzorgenden het dienstverband verwisselden voor zelfstandig ondernemerschap.
(Foto: Arno Massee)

Dat meldt het ANP.

Welke eigenschappen moet je hebben om te kunnen zzp’en? Lees meer.

‘Het totaal aantal zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden ligt momenteel op zo’n 30.000 en dit aantal groeit met 10% per jaar. Het is voor ons bewijs dat de populariteit van zelfstandig ondernemerschap enorm groeit.’ Lex Tabak van SoloPartners licht toe. ‘Onderzoek onder onze ruim 7000 leden laat zien dat vooral ervaren zorgprofessionals kiezen voor zelfstandig ondernemerschap. Vaste krachten stromen uit dienst en melden zich bij de Kamer van Koophandel. De dag erna zijn ze volledig aan het werk als zij dat willen, want er ligt mede door de krappe arbeidsmarkt voldoende werk’, aldus Tabak.

Is het wel zo verstandig om in deze tijd zelfstandige te worden? We vragen het aan zzp-expert Lex Tabak van branche organisatie Solopartners. Lees meer.

SoloPartners heeft naast een brede enquete onder haar leden, ook de cijfers van de KvK geraadpleegd om tot haar conclusies te komen. Ruim 120.000 zorgverleners werken inmiddels als zzp’er in de zorg en ongeveer een derde daarvan bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden. De voornaamste drijfveren om zelfstandig te worden zijn een grote behoefte aan meer flexibiliteit en vrijheid. Ruim tweederde van de zelfstandig verpleegkundigen laat zich bemiddelen naar opdrachten en een groot deel van deze groep wordt als flexibele schil ingezet bij zorgorganisaties. ‘Eén van de grotere bemiddelaars schreef onlangs 600 nieuwe zzp’ers in binnen twee maanden tijd. En dat in deze krappe arbeidsmarkt. Zo’n sterke stijging heb ik de laatste 10 jaar niet eerder meegemaakt’, aldus Tabak.

Steeds meer verpleegkundigen zetten de stap en gaan werken als zzp’er. Nursing zet de zaken op een rij die je als verpleegkundige op orde moet hebben. Lees meer.

1 REACTIE

  1. Sinds Juli 2016 werkzaam als ZZP verpleegkundige vanuit een vast dienstverband. De bureaucratisch rompslomp in loondienst helemaal zat. Voor mij de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik werk wanneer het mij uitkomt. Ik heb vakantie wanneer ik wil. Ik doe alleen maar leuke uitdagende afwisselende dingen. Het zelf kunnen en mogen bepalen levert voor mij een enorme meerwaarde op. Het geeft mij veel werkplezier en rust. Ik ben me bewust van alle verplichtingen en regel en organiseer deze graag en goed voor mezelf. Ik had het jaren eerder moeten doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.