Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Balkenende-norm voor thuiszorg veel te hoog’

Beroepsorganisatie NU’91 vindt dat bestuurders van thuiszorgorganisaties moeten worden ingeschaald binnen de CAO. Dan zouden ze veel minder verdienen dan de Balkenende-norm van 171.000 euro die de SP nu voorstelt.

 

Uit het rapport dat de SP begin deze week uitbracht blijkt dat bestuurders in de thuiszorg heel veel geld verdienen. De SP vindt dat zij niet meer dan Premier Balkenende zouden mogen verdienen. NU’91 vindt de Balkende-norm van 171.000 euro echter nog veel te hoog.

CAO
‘Bestuurders van thuiszorgorganisaties kunnen heel goed worden ingeschaald binnen de CAO. Je kunt ze objectief indelen volgens de gebruikelijke functiewaarderingsmethodiek. Ze komen dan maximaal op een jaarsalaris van 80.000 euro’, legt voorzitter Monique Kempff van NU’91 uit.

Bankrekening
‘Wij snappen niet waarom dat niet de norm zou moeten zijn. Als de CAO voor de medewerkers binnen de thuiszorg goed genoeg is dan is deze ook goed genoeg voor de bestuurders. Het is natuurlijk onbegrijpelijk dat de medewerkers in de thuiszorg gevraagd wordt om loon in te leveren terwijl de bestuurders die dit vragen zelf zoveel geld op hun bankrekening gestort krijgen en buiten de CAO vallen.’

Door: redactie Nursing
NU’91

Lees ook:

 

 

1 REACTIE

 1. Beste lezer,
  Wij “Dubbele Dozus” hebben geven een voorstelling van ongeveer een uur waar de kritsche aspecten onder de loep worden genomen. Wij dagen de medewerkers in de zorg uit om assertief te worden en hun beroep niet te laten uithollen door administratieve processen.
  Mocht u geiintereseerd zijn in deze voorstelling dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.
  Met vriendelijke groet”
  Dubbele dozus
  06-46480020(Lucy)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.