Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Abvakabo FNV drukker met actievoeren dan met CAO-voorstel’

ActiZ en BTN zijn teleurgesteld dat Abvakabo FNV via publicaties in de krant media 'de wereld op z'n kop zet'.

Niemand is gebaat bij de opstelling en acties van Abvakabo FNV rond de CAO VVT-onderhandelingen, zoals het dreigen met een rechtszaak, het oprichten van een meldpunt ‘Misstanden in de zorg’ en misleidende krantenartikelen, aldus werkgeversorganisatie Actiz in een persbericht.
 

‘Zwartmaken van de branche’

Eerder stopten de werkgeversorganisaties de onderhandelingen omdat zij de eisen van Abvakabo FNV niet realistisch vonden. De werkgevers willen graag snel een nieuwe cao bereiken, omdat het anders de belangen van de werknemers en alle andere betrokkenen in de VVT branche schaadt, aldus Actiz. De organisatie vindt dan ook dat de Abvakabo FNV er niet serieus op uit te zijn om tot een akkoord te komen. Volgens Actiz geven werknemers in de sector steeds vaker het signaal af dat zij genoeg hebben van het zwartmaken van de branche door Abvakabo FNV.

 

In een reactie laat Abvakabo FNV weten hier niks van te merken. Er zijn juist extra leden bijgekomen, aldus een woordvoerder.

 

Bron: Actiz

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.