Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV strijdt voor afwijzing nieuwe cao VVT

Het nieuwe cao-akkoord is bereikt, zónder Abvakabo FNV, de grootste vakbond. 'Wij hopen de stemmingen over de cao nog te kunnen beïnvloeden.'

Dit zegt Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Zorgvisie. Volgens Marijnissen zijn de andere bonden akkoord gegaan met een cao waar ze vorige week nog tegen waren. ‘Die loonstijging is hetzelfde gebleven, maar nu noemen de andere bonden dit niet meer een matige stijging van slechts 1,2 procent, maar is het ineens een stijging over een langere termijn van maar liefst 2,2 procent geworden. Dat is een oude vakbondstruc. Waarom ze dit ongewijzigde akkoord nu wel getekend hebben, is mij een raadsel.’

 

Stemmen over cao 

De leden van vakbond NU’91 gaan 15 juni aanstaande stemmen over het cao-akkoord dat de bond samen met CNV Publieke Zaak en FBZ heeft gesloten met de werkgevers in de verpleging-, verzorging, thuis- en kraamzorg (VVT).

 

Vertrouwen

Een woordvoerder van NU’91 laat aan Zorgvisie weten er vertrouwen in te hebben dat de leden voor het akkoord zullen stemmen. ‘Het is weliswaar een aparte situatie dat Abvakabo FNV niet heeft getekend, maar als onze leden en de leden van CNV en FBZ vóór stemmen, ligt er een rechtsgeldige cao die voor iedereen, dus ook Abvakabo-leden, verbindend is. Het is bovendien een akkoord waar het maximale uitgehaald is wat in deze crisistijden mogelijk is en ik denk dat het merendeel van onze leden hier tevreden over is.’ De leden van de CNV Publieke Zaak kunnen tot 12 juni stemmen via de mail en de leden van FBZ hebben nog tot 22 juni de tijd om een stem uit te brengen op het akkoord.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.