Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

De achterban van CNV Publieke Zaak en NU'91 zijn akkoord met de cao VVT. Dat hebben de vakbonden gemeld. Onder de Cao VVT vallen 450.000 werknemers. Rond de tien procent hiervan is georganiseerd en lid van een vakbond.

Van de leden van NU’91 gaat 77 procent akkoord. Naast de individuele leden, hadden ook de aangesloten beroepsverenigingen een stem waar het ging om het voorliggende akkoord. Verder is NU’91 de afgelopen weken het land ingetrokken om het voorliggende akkoord op de werkvloer te bespreken. Ook daar kwam het beeld naar voren dat medewerkers in de VVT sector tevreden zijn over het bereikte akkoord.

 

Blij dat er iets gebeurt 

Eerder deze week kwam de uitslag van CNV Publieke Zaak binnen: 91 procent van de leden van deze vakbond die werken in de VVT heeft ingestemd met het akkoord. De vakbond liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Daaruit blijkt dat 58 procent van de ondervraagden positief is over het akkoord. Een groot deel van de ondervraagden die de inhoud van het akkoord niet kennen, geeft aan er wel positief over te zijn. ‘Ik ben al lang blij dat er, gezien het economische klimaat, iets gebeurt’.

 

Abvakabo FNV 

Het akkoord in de VVT is afgesloten door de bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ.
Abvakabo FNV heeft zich niet bij het akkoord aangesloten. Kritiek op de drie bonden dat het akkoord niet wordt gedragen door de zorgmedewerkers en niet representatief is, wordt door het onderzoek van CNV Publieke Zaak weerlegd. Negen op de tien werknemers vindt de afgesproken loonsverhoging (2,2 procent) acceptabel, zo blijkt uit onderzoek van CNV. De inhoudelijke afspraken worden ook positief ontvangen. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt tegen het akkoord te zijn.

 

Bron: Zorgvisie

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.