Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

De achterbannen van CNV Publieke Zaak en NU’91 zijn akkoord met de Cao VVT. Dat melden de vakbonden deze week. Onder de Cao VVT vallen 450.000 werknemers. Rond de 10 procent hiervan is georganiseerd en lid van een vakbond.

NU’91 kwam vorige week met de balans van de ledenraadpleging, 77 procent gaat akkoord. Naast de individuele leden, hadden ook de aangesloten beroepsverenigingen een stem waar het ging om het voorliggende akkoord. 91 procent van de leden van CNV Publieke Zaak heeft ingestemd met het akkoord. De vakbond liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Daaruit blijkt dat 58 procent van de ondervraagden positief is over het akkoord.

 

Cao-akkoord

Het akkoord in de VVT is afgesloten door de bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ. Abvakabo FNV heeft zich niet bij het akkoord aangesloten. Kritiek op de drie bonden dat het akkoord niet wordt gedragen door de zorgmedewerkers en niet representatief is, wordt door het onderzoek weerlegd. 9 op de 10 werknemers vindt de afgesproken loonsverhoging (2,2 procent) acceptabel, zo blijkt uit onderzoek van CNV. De inhoudelijke afspraken worden ook positief ontvangen. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt tegen het akkoord te zijn.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.