Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Achterban NU’91 en CNV akkoord met cao VVT

De achterbannen van CNV Publieke Zaak en NU’91 zijn akkoord met de Cao VVT. Onder de Cao VVT vallen 450.000 werknemers. Rond de 10 procent hiervan is georganiseerd en lid van een vakbond.
Achterban NU’91 en CNV akkoord met cao VVT

Bij NU’91 stemde 77 procent van de leden werkzaam in de VVT voor het onderhandelaarsakkoord. Ook trok NU’91 de afgelopen weken het land in om het voorliggende akkoord op de werkvloer te bespreken, waaruit bleek dat medewerkers in de VVT sector tevreden zijn over het bereikte akkoord.

CNV Publieke Zaak
Bij CNV Publieke Zaak binnen stemde 91 procent van de leden die werken in de VVT voor het akkoord. Voorafgaand aan de stemming voerde CNV Publieke Zaak een onderzoek uit onder 515 zorgverleners werkzaam in de VVT. Hieruit bleek dat 58 procent van de ondervraagden positief is over het akkoord. Een groot deel van de ondervraagden die de inhoud van het akkoord niet kennen, geeft aan er wel positief over te zijn. ‘Ik ben al lang blij dat er, gezien het economische klimaat, iets gebeurt’.

Het akkoord in de VVT is afgesloten door de bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ. Abvakabo FNV heeft zich niet bij het akkoord aangesloten.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

2 REACTIES

  1. Oh wat voel ik mij besodemiedert door het cnv en nu91, ik ben al jaren lid van cnv maar ik schaam mij dood voor zo een wanvertoning. cnv had veel meer samen moeten werken met de ABVA. Die had goede punten als het aanpakken van de flex die totaal uit de hand is gelopen, niemand weet in de zorg meer waar ie aan toe is. Dit kan zo niet langer.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.