Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Achterhoek krijgt eigen hbo-v opleiding

Bij voldoende aanmelding start Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) in september een opleiding hbo Verpleegkunde in het Graafschap College in Doetinchem.
Achterhoek krijgt eigen hbo-v opleiding

Er zijn ongeveer dertig aanmeldingen nodig, laat Caroline van Mierlo, directeur van het HAN Instituut Verpleegkundige Studies, aan De Gelderlander weten.

Volwaardig HBO-diploma
De hbo-v is de eerste hbo-opleiding die voortkomt uit het kenniscentrum dat begin januari door de HAN op het Graafschap College werd geïnstalleerd. Het kenniscentrum onderzoekt de mogelijkheden tot het starten van een hogere opleiding in de Achterhoek. In de praktijk zullen dat zogenaamde Associate Degrees zijn, 2-jarige hbo-opleidingen. De hbo-v die in september start, leidt echter tot een volwaardig hbo-diploma, zo laat Van Mierlo weten.

De Gelderlander
Door: redactie Nursing

6 REACTIES

  1. De opleiding is volgens mij bedoelt voor vpk niveau 4 die de HBO-V willen gaan doen. Bij de HAN (Hogeschool Arnhem- Nijmegen) kan je deze opleiding ook doen in 2 jaar tijd, omdat je al vpk niveau 4 bent dus het lijkt mij best redelijk dat je in 2 jaar tijd je HBO kan halen. Het is een deeltijd variat dus dat betekend dat je werkt in de praktijk

  2. Lees alle reacties
  3. Associate degree is nog geen bachelor, er is verdere scholing nodig om de bachelor graad te halen…….De verkorte variant wordt aan de Hogeschool Zeeland aangeboden maar om hieraan te mogen deelnemen is inderdaad niveau 4 verpleegkunde vereist als vooropleiding. In denk dat de reden dat hier wordt gesproken van “een volwaardig HBO-diploma” is dat er wordt gewerkt aan de specifieke competenties van een HBO-verpleegkundige.

  4. Lijkt me een bijzonder rare ontwikkeling dat je een HBO-V opleiding in 2 jaar kunt afronden. Zelf ben ik bijna klaarmet de 4 jarige HBO-V en zelfs nu vind ik dat ik nog te weinig praktijkervaring heb om echt goed te kunnen functioneren. En dan heb ik zelfs 2 jaar van mijn opleiding vast in het AZ gewerkt.
    In 2 jaar wordt het wel erg kort om alle theorie en praktijk goed onder de knie te krijgen!
    Mijns inziens wordt je daar niet een betere verpleegkundige van.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.