Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Achterstand BIG-register bij registratie verpleegkundig specialisten

Het BIG-register heeft een flinke administratieve achterstand, waardoor veel verpleegkundig specialisten daarin nog altijd als 'verpleegkundige' geregistreerd staan.
Achterstand BIG-register bij registratie verpleegkundig specialisten

Beroepsvereniging V&VN kreeg de afgelopen maanden veel klachten binnen van verpleegkundig specialisten die wél de erkende opleiding op masterniveau hebben gevolgd, maar nog altijd niet met de bijbehorende titel in het BIG-register staan opgenomen. Dit kan problemen opleveren bij het solliciteren op functies van verpleegkundig specialist en ‘bovendien is het gewoon vervelend,’ aldus Monique Verkerk van V&VN. Bij verpleegkundig specialisten die wel als zodanig staan geregistreerd, ontbreekt het specialisme (preventieve zorg, acute zorg, intensieve zorg, chronische zorg, geestelijke gezondheidszorg).

Verpleegkundig specialisten
De achterstand is ontstaan toen, na erkenning van de  eerste verpleegkundig specialisten in Nederland, de groep enorm is gegroeid. Het BIG-register kan die stroom blijkbaar niet aan. V&VN vindt deze situatie niet langer aanvaardbaar en werkt er naar eigen zeggen hard aan om samen met het BIG-register de knelpunten met voorrang op te lossen. Met de mensen van het BIG-register is afgesproken is dat de achterstand binnen een maand is opgelost. Daarnaast zijn de medewerkers van het BIG-register bijgepraat over de juiste specialismen, zodat de titel juist en volledig wordt geregistreerd.

V&VN / Nursing
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.