Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Actie Thuiszorg Rotterdam tegen banenverlies

Ongeveer 2 duizend werknemers van Thuiszorg Rotterdam hebben vanmiddag gedemonstreerd tegen mogelijk banenverlies door de aanbestedingen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Actie Thuiszorg Rotterdam tegen banenverlies

De actievoerders hadden zich op de Coolsingel in Rotterdam verzameld en trokken daarna in optocht naar het Schouwburgplein voor een protestbijeenkomst. Die was om 14.00 uur voorbij en is zonder problemen verlopen.

Toespraken
Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben de actie ‘WMO, niet zo’ georganiseerd. De actievoerders hebben verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens een petitie aan aangeboden. Vakbondsbestuurders, de ondernemingsraad van Thuiszorg Rotterdam, en een thuishulp spraken de menigte toe.

Op de tocht
De baan van de ongeveer 2 duizend werknemers van Thuiszorg Rotterdam zou op de tocht staan, doordat de gemeente de aanbesteding voor huishoudelijke verzorging gunt aan twee andere organisaties. In Friesland, Zwolle, Ridderkerk, Haarlem en Twenthe protesteerden eerder al duizenden thuiszorgmedewerkers tegen het dreigende verlies van hun baan.


Kiezen

De WMO, die op 1 januari in werking treedt, verplicht gemeenten met minimaal twee zorgaanbieders te werken. Spijkenisse heeft gekozen voor zeven organisaties. Inwoners kunnen de huishoudelijke hulp houden die zij nu van de Zorg en Welzijn Groep krijgen, maar kunnen ook kiezen voor een van de andere zes, waaronder Thuiszorg Rotterdam. Spijkenisse heeft de huishoudelijke hulp ook Europees aanbesteed voor buurgemeenten Bernisse en Rozenburg. Deze nemen dezelfde zeven aanbieders in de arm, aldus Spijkenisse dinsdag.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.