Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Acties cao VVT gaan gewoon door’

Werkgevers en vakbonden hervatten half september de cao onderhandelingen. Toch zijn de acties voorlopig niet van de baan, zegt Margriet Luttikhuizen van AbvakaboFNV.
'Acties cao VVT gaan gewoon door'

Cao-partijen in de sector verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg hebben gisteren na ‘informeel overleg in de zomerperiode’ besloten dat er voldoende aanknopingspunten zijn de cao-onderhandelingen te hervatten. Dit meldt Actiz.nl. 

Vakbonden en verpleegkundigen willen acties
Het overleg over een nieuwe cao VVT is begin juni door de bonden afgekapt. Vervolgens hebben de werknemersorganisaties een ultimatum gesteld. De werkgevers hebben gereageerd door een concreet bod aan de bonden te sturen. De bonden zijn hier niet op in gegaan en dreigden met acties.

Cao onderhandelingen hervatten
De bonden reageren ontkennend op de vraag of de acties nu op de lange baan geschoven worden. ‘Het ultimatum is nog steeds van kracht en de acties gaan dus gewoon door,’ zegt Margriet van Luttikhuizen gisteren tegen Nursing.nl. ‘Een goede cao is het doel, vandaar dat we de onderhandelingen weer willen hervatten onder onze voorwaarden. Maar we willen niet te vroeg juichen en we blijven de druk op werkgevers opvoeren door middel van de acties die nu plaatsvinden en plaats gaan vinden.’

Het overleg zal hervat worden op 14 september aanstaande.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.