Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AD: Flevoziekenhuis beste van het land

Het Flevoziekenhuis in Almere is het best presterende ziekenhuis van het land. Dat blijkt uit de Ziekenhuis top 100 die zaterdag verschijnt in het AD.
AD: Flevoziekenhuis beste van het land

Het Flevoziekenhuis stond vorige jaar op nummer 29 in de lijst. ‘Een ongelooflijk resultaat en het bewijs van een gezamenlijke topprestatie van specialisten, verpleegkundigen, medewerkers en vrijwilligers’, zegt Jeltje Schraverus, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Flevoziekenhuis.

Aantal patiënten met doorligwonden gedaald
Het Flevoziekenhuis dankt zijn topplaats aan meerdere verbeteringen. Zo maakte het ziekenhuis werk van snellere behandeling voor patiënten met een herseninfarct. Ook is het aantal patiënten met doorligwonden flink gedaald en verbeterde de aanpak van ondervoeding. ‘Zowel de verpleegkundigen als de computersoftware spelen hierin een belangrijke rol. Het percentage patiënten met doorligwonden is bijvoorbeeld gedaald naar slechts 1,38 procent. Ruim 73 procent van de patiënten wordt na opname daadwerkelijk gescreend op ondervoeding’, zegt Schraverus.

Jaarlijkse ziekenhuislijst
Het AD stelt de lijst jaarlijks samen op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

AD / Flevoziekenhuis
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.