Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ad Scheepbouwer (KPN) wil EPD snel invoeren

MAARSSEN – Investeer in ICT om innovatie mogelijk te maken. Dat is een van de aanbevelingen die KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer doet in het rapport ter afsluiting van zijn Sneller Beter-onderzoek naar ICT en innovatie in de gezondheidszorg. Scheepbouwer presenteert de resultaten vandaag, dinsdag 6 juni, bij de Reinier de Graaf Groep - Diaconessenhuis in Voorburg.

In het rapport schrijft Scheepbouwer onder andere dat hij het ‘teleurstellend’ vindt dat er nog steeds geen uniform elektronisch patiëntendossier is. Hij is van mening dat zo’n dossier sterk in het belang is van de zorgconsument. Hij pleit er dan ook voor dat de structuur voor een landelijke EPD-standaard voor 1 januari 2007 wordt vastgelegd.

Primaire zorgproces
Om de focus op ICT te verschuiven van de administratie van zorginstellingen naar het bed, dient er bovendien een commissie te komen met vertegenwoordigers uit de zorg en de ICT, zo stelt Scheepbouwer in het rapport. Het doel is om het gebruik van ICT in de primaire zorgprocessen te bevorderen.

Prioriteiten
De ICT-vernieuwingen in de zorg zijn hard nodig om de toegenomen zorgvraag en zorgkosten het hoofd te kunnen bieden. Op dit moment is er echter sprake van onderinvestering. Andere prioriteiten zijn het versterken van de positie van de zorgconsument, de prestaties van zorgverleners transparant maken voor het publiek, zorgaanbieders in staat stellen ondernemend te werken, vereenvoudiging van het DBC-stelsel, krachtig toezichthouden op de zorg, en hervorming van de zorgopleidingen.

AVVV
Het rapport wordt – tijdens een symposium over de voordelen van de Physician Assistent – aan minister Hoogervorst van VWS en de andere drie partners in het Sneller Beter-programma: de NVZ vereniging van ziekenhuizen, de Orde van Medisch Specialisten en de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.