Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Eerste actie cao VVT is goed verlopen’

De eerste actie voor een betere cao VVT is wat Abvakabo FNV betreft succesvol verlopen. Dit stelt Said Moridi, woordvoerder van de vakbond op website Zorgvisie.
‘Eerste actie cao VVT is goed verlopen'

Werknemers van verpleeghuis Tamarinde in Utrecht voerde afgelopen dinsdag voor het eerst actie voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Abvakabo FNV bood de bestuursvoorzitter van Aveant daarbij een ultimatum aan. Daarnaast werden enkele ludieke acties uitgevoerd. Zo kreeg Mulder een ‘eistaart’ aangeboden en hingen de medewerkers een groot spandoek op met de opdruk: ‘400.000 medewerkers in de zorg laten vallen?’.

Administratieve obstructie
Volgens Moridi verloopt het ultimatum over tien dagen. Daarna volgen nieuwe acties. Dat kunnen ludieke acties zijn, maar ook hardere acties als administratieve obstructie. Belangrijk voor de vakbonden is in ieder geval dat patiënten en cliënten geen hinder ondervinden van de acties.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing | Volg ons ook op twitter!

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie over je vak? Word nu abonnee van Nursing.   

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.