Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afschaffing ORT meest bekeken bericht van 2011

De bezoekers van Nursing.nl maakten zich dit jaar het meest druk over de mogelijke afschaffing van de ORT in de cao UMC en de EHEC-bacterie. Dat blijkt uit de top 20 van meest bekeken berichten die Nursing.nl traditioneel samenstelt aan het eind van het jaar.
Afschaffing ORT meest bekeken bericht van 2011

Welke berichten werden dit jaar het meest gelezen door bezoekers van Nursing.nl? Bekijk de top 10 meest gelezen berichten van 2011. Een ding is zeker: de ORT hield de gemoederen flink bezig.

Verpleegkundigen woest over afschaffen ORT
11 maart – Op Nursing.nl uitten tientallen ongeruste en boze verpleegkundigen hun frustraties over het mogelijke verdwijnen van de onregelmatigheidstoeslag (ORT) uit de cao UMC. >>Lees verder

Onderhandelaarsakkoord cao Ziekenhuizen
29 april – Bonden en werkgeversorganisatie hebben een akkoord bereikt voor een nieuwe 3-jarige cao voor bijna 200.000 werknemers in ziekenhuizen. >>Lees verder.

RIVM waarschuwt voor diarree door EHEC-infectie
1 juni 2011 – Het RIVM roept artsen op om extra alert te zijn op patiënten met bloederige diarree. Ook verpleegkundigen, met name werkzaam in de thuiszorg, moeten oplettend zijn op symptomen van de EHEC-bacterie. >>Lees verder.

Geen baangarantie voor hbo-verpleegkundigen
18 februari 2011 – Aankomende hbo-verpleegkundigen moeten zich niet ‘rijk rekenen’ met een gegarandeerde baan. Want de praktijk vraagt het meest om mbo-ers niveau 3 en 4, aldus hoofdredacteur Alexia Hageman van Nursing. >>Lees verder.

ORT wordt niet afgeschaft
21 maart 2011 – Werkgeversorganisatie NFU gaat de onregelmatige diensten niet afschaffen of flexibiliseren. Dit heeft de NFU tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC laten weten, zo meldt cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van vakbond NU’91 aan Nursing.nl. >>Lees verder.

Veel 55-plussers draaien nachtdiensten
18 maart – Oudere werknemers, met name 55-plussers, draaien in de ziekenhuizen relatief de meeste nachtdiensten. Dat blijkt uit onderzoek van IVA beleidsonderzoek en advies onder 5311 medewerkers. >> Lees verder.

Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT
7 maart – Verpleegkundigen en andere werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart voor het behoud van de ORT. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend. >>Lees verder

Verpleegkundigen Delfzijl luiden noodklok
14 juni – Verpleegkundigen van de spoedeisende hulp (seh) van het ziekenhuis in Delfzijl  luiden de noodklok. Door bezuinigingsplannen zijn ze bang de veiligheid en kwaliteit van zorg niet meer te kunnen garanderen. >>Lees verder.

Valse diploma’s verpleegkunde verkocht
24 mei 2011 – Een 23-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht valse diploma’s verpleegkunde te hebben verkocht. Naast diploma’s verpleegkunde, verkocht hij ook op grote schaal middelbare schooldiploma’s, en officiële papieren voor onder meer de opleidingen pedagogisch werker en apothekersassistent. >>Lees verder.

Berisping en schorsing nu in BIG-register
04 april 2011 – De Tweede Kamer stemde vorige week in met het opnemen van berispingen en boetes van de tuchtrechter in het openbare BIG-register. Waarschuwingen worden niet openbaar. >>Lees verder.

Hardnekkige bacterie in Rotterdams ziekenhuis
3 juni 2011 – Hardnekkige bacterie in Rotterdams ziekenhuis
Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam worstelt al maanden met een uitbraak van een ‘nagenoeg onbehandelbare bacterie’ op de ic. >>Lees verder.

Nieuwe richtlijn voor inbrengen neusmaagsonde
4 november 2011
Om neusmaagsondes veilig en goed te plaatsen is de multidisciplinaire richtlijn ‘Neusmaagsonde’ ontwikkeld. De richtlijn beschrijft de werkwijze bij het inbrengen van de neusmaagsonde, de controle van de positie, het toedienen van medicatie en het voorkomen van verstopping. >>Lees verder.

Compressiekousen beste oplossing tegen oedeem
03 maart 2011 – Goed gebruik van compressiekousen leidt tot minder oedeem na perifere bypassoperaties dan het gebruik van ‘intermitterende pneumatische compressie’. Tot deze conclusie komt Alexander te Slaa van de Universiteit Utrecht in zijn proefschrift. Hij analyseerde meer dan honderd patiënten die in het Amphia ziekenhuis in Breda werden geopereerd vanwege een ernstige vorm van vaatlijden. >>Lees verder.

Eerste euthanasie bij wilsonbekwame dementerende
10 november 2011 – Voor het eerst is in Nederland een euthanasieverzoek ingewilligd van een zwaar dementerende vrouw die niet meer wilsbekwaam was. >>Lees verder.

‘Verpleegkundige zorgt voor betere nachtrust patiënt’
19 juli 2011 – ‘Verpleegkundigen besteden te weinig aandacht aan zorg voor een ononderbroken nachtrust. Eigenlijk houdt de gehele ziekenhuiscultuur hier onvoldoende rekening mee.’ Dit zegt Pascal Borzée, hoofdverpleegkundige in het centrum voor slaap- en waakstoornissen in Universitair Ziekenhuis Leuven, in de Nursing juli-augustus. >>Lees verder.

Matige respons op Nightingale Studie
1 november 2011 – Er is nog niet zoveel respons op de Nightingale Studie als gehoopt. Dat zegt Anouk Pijpe, projectcoördinator van de Nightingale Studie in gesprek met Nursing.nl. >>Lees verder.

Verschil niveau 4 en 5 discussiepunt in de Kamer
16 december 2011 – Tijdens het Tweede Kamer-debat gisteren was er veel aandacht voor een goed onderscheid tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen. Minister Schippers gaf aan dat zij het rapport van V&VN over het nieuwe profiel van de verpleegkundige afwacht. >>Lees verder.

Verpleegkundige voelt zich niet fit na nachtdienst
28 juni 2011 – Ruim zeventig procent van de verpleegkundigen en verzorgenden voelt zich constant of wisselend niet fit in de periode dat ze een nachtdienst draaien. Een derde deel zegt zelfs dat een nachtdienst een aanslag is op hun gezondheid. >>Lees verder.

NOS: ‘Ziekenhuis overtrad infectierichtlijnen’
12 juli 2011 – Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft zich niet gehouden aan regels voor de indamming van infecties. Daardoor kon de uitbraak van de resistente Klebsiella-bacterie voortwoekeren. Dat meldt de NOS vandaag. >>Lees verder.

Verpleegkundigen dragen ‘oneerlijk’ uniform
6 december 2011 – De meeste verpleegkundige uniformen zijn gemaakt van polyester/katoen en dat is een van de ‘meest milieuonvriendelijke stoffen die er bestaan.’ >>Lees verder.

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.