Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord cao VVT zonder Abvakabo FNV

NU’91, CNV Publieke Zaak en FBZ en hebben een onderhandelaarsakkoord gesloten met werkgeversorganisaties Actiz en BTN voor de nieuwe cao VVT. Abvakabo FNV wil het akkoord niet ondertekenen.
398abvakabo_nationalebeeldbank

Het akkoord bevat een cao met een loonontwikkeling van 2,2 procent, die bestaat uit een algemene loonsverhoging van 1,2 procent in 2012 en een verhoging van de eindejaarsuitkering van 4,5 procent in 2012 naar 5,5 procent. Volgens AbvakaboFNV is dit een ‘uiterst magere’ loonsverhoging. ‘Door een te hoge werkdruk en een doorgeslagen flexibiliteit staat de kwaliteit van zorg en werk in de verpleeghuizen en thuiszorg onder druk. Het vandaag gesloten akkoord negeert deze problemen’, schrijft Abvakabo FNV. 

 

Loonbod

De bonden hebben de afgelopen week intensief overleg gevoerd met hun kaderleden over het loonbod van de werkgever van 2,2 procent over 18 maanden. Vorige week is het overleg op dit loonbod stukgelopen. ‘Maar’, schrijft vakbond NU’91, ‘gezien de economische situatie, de sombere verwachtingen én in verhouding met loonsverhogingen die in andere CAO’s zijn afgesproken, is dit niet verkeerd. Ook het afschaffen van de speciale salarisschalen voor jongeren en de verhoging van 30 procent van het wachtgeld voor kraamverzorgenden vormen een substantiële verbetering voor de werknemers in de VVT.’

 

Referendum
Leden van NU’91, CNV Publieke Zaak en FBZ ontvangen nog deze week persoonlijk bericht over het nu bereikte onderhandelaarsakkoord en een uitnodiging om hun stem uit te brengen over de cao VVT. Omdat de werkgevers een akkoord sluiten zonder Abvakabo FNV, lanceert die vakbond een referendum. In dit referendum kunnen alle medewerkers van verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg zich uitspreken over het gisteren gesloten akkoord.

 

Bron: Abvakabo FNV / NU’91

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.