Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Akkoord cao ziekenhuizen bereikt

Vakbonden en werkgevers hebben 4 maart een akkoord gesloten voor een nieuwe cao ziekenhuizen. Verpleegkundigen krijgen een cao met een loonsverhoging, goede afspraken over de onregelmatigheidstoeslag en recht op scholing.
Akkoord cao ziekenhuizen bereikt
Akkoord cao ziekenhuizen bereikt - Foto: Arno Massee

Dat melden de vakbonden.

Loonsverhoging

Vakbond NU’91 schrijft in een persbericht dat verpleegkundigen een loonsverhoging krijgen die kan oplopen tot 6,5 % over de looptijd van de cao. Per 1 januari 2015 wordt het loon verhoogd met 1,5%. Als compensatie voor het ontbreken van een loonsverhoging in 2014 vindt er in juli 2015 een eenmalige uitkering plaats van 0,5% met een bodem van € 400; dit is een gemiddelde stijging van 1,25%.

Onregelmatigheidstoeslag

Verder wordt de onregelmatigheidstoeslag ook tijdens vakantie en verlof uitgekeerd. Omdat het vooral de verpleegkundigen zijn die onregelmatig werken, profiteren zij optimaal van deze afspraak die hen gemiddeld 1,25% extra oplevert.

Nursing Veiligheidsdagen 24 & 25 juni 2015
Tijdens de  Nursing Veiligheidsdagen gaan we in op de diverse aspecten van veilig werken zoals, infectieziekten, medicijnkennis, eigen veiligheid en stress in de verpleegkundige praktijk. Meer informatie >>>

Nieuwe cao ziekenhuizen

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2014 en loopt tot 31 december 2016. Het principeakkoord wordt binnenkort voorgelegd aan de leden van de vakbonden voor instemming.

Meer over de cao
Later deze week vind je op Nursing.nl een uitgebreid overzicht van de belangrijkste punten van de nieuwe cao ziekenhuizen.

Acties van de baan

De cao-onderhandelingen lagen al sinds november stil, daarom voerden de vakbonden afgelopen maanden al ‘patiëntvriendelijke acties‘. Eind februari kondigden de vakbonden ook minder patiëntvriendelijke acties aan omdat er nog steeds geen cao was. Elise Merlijn, cao-onderhandelaar van FNV Zorg & Welzijn: ‘Zover heeft het gelukkig niet hoeven komen. Dankzij de druk van een ultimatum van de vakbonden en de dreiging van hardere acties wilde de NVZ opnieuw aan de onderhandelingstafel en is eindelijk ingegaan op de eisen van de medewerkers. Hierdoor blijven zij in staat om goede kwaliteit van zorg te bieden.’

Hoe zat het ook alweer?
Wat is er zoal gebeurd met de cao ziekenhuizen het afgelopen jaar? Een overzicht

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.