Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord moet vervoer IC-patiënt verbeteren

Er zijn landelijke afspraken gemaakt over het vervoer van IC-patiënten, om zo het transport te verbeteren en de bezetting van IC-bedden te optimaliseren.

Zes speciale mobiele units die zijn verbonden aan UMC’s worden verantwoordelijk gesteld voor de afstemming van het transport in het hele land. Dat is gisteren afgesproken in een akkoord tussen de UMC’s en het Ministerie van VWS. Het akkoord gaat volgend jaar in.

Type patiënt

De zes mobiele IC-units gaan samenwerken met ambulancevoorzieningen die beschikken over een speciale ambulance voor het vervoer van ic-patiënten. Deze heeft onder meer een trolley die geschikt is voor dit type patiënt. Dit speciale transport bestaat al in Amsterdam en Rotterdam.

Niet goed ingeschat

Beter vervoer moet er ook toe leiden dat de totale ic-zorg in Nederland beter wordt benut. Volgens een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werkten ic-afdelingen in verschillende regio’s te weinig samen. Afdelingen intensieve zorg kennen drie niveaus, maar deze waren niet goed over het land verdeeld. Zo was het hoogste niveau niet altijd beschikbaar in Zeeland en Oost-Nederland en bleek dat niveaus vaak niet goed werden ingeschat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.