Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Koffie geneest Alzheimer’

Amerikaanse wetenschappers hebben bewijzen gevonden dat koffie niet alleen Alzheimer kan voorkomen, maar tevens de ziekte kan genezen.
‘Koffie geneest Alzheimer’

Wetenschappers in Florida zijn tot deze bevindingen gekomen naar aanleiding van tests op dieren, zo bericht Sky News. Volgens onderzoeksleider Gary Arendash blijkt uit het onderzoek dat cafeïne een ‘levensvatbaar geneesmiddel’ voor de ziekte van Alzheimer kan zijn en niet alleen goed is als preventief middel.

Samenklontering
Patiënten met Alzheimer hebben last van samenklonteringen van abnormale proteïnen in de hersenen. Cafeïne dringt volgens Arendash gemakkelijk door tot de hersenen en beïnvloedt daar direct het ziekteproces.

Versneld denkproces
Bij proeven op muizen vertoonde vijftig procent minder van deze proteïnen. Als gevolg hiervan ontwikkelden de diertjes een beter geheugen en versnelde het denkproces. Om hetzelfde effect bij mensen teweeg te brengen, zouden ze vijf kopjes koffie of veertien kopjes thee per dag moeten drinken, zo hebben de wetenschappers berekend.

Sky News
Door: redactie Nursing

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.