Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Schweitzer bewaakt patiënten contactloos

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gaat alle patiënten op verpleegafdeling A2 gedurende een jaar contactloos bewaken zolang zij in bed liggen.

Dit gebeurt met een plat meetinstrument onder de matras (EarlySense EverOn). Het registreert de ademhalingsfrequentie, hartslag en bewegingen van het lichaam.

 

Verpleegkundige

De plaat is verbonden met een kleine monitor boven het bed. Als er waarden worden bereikt die kunnen duiden op een naderende verslechtering van de toestand van de patiënt, krijgt de verpleegkundige een seintje op een draagbare zoemer/ontvanger. De alarmerende metingen worden voor de zekerheid handmatig herhaald. Daarna kan worden besloten of de patiënt inderdaad extra aandacht of behandeling nodig heeft van een arts of van Intensive Care-personeel. De apparatuur is tot dusverre klinisch getest in de VS en Israël. Niet eerder is de doeltreffendheid zo grootschalig onderzocht als nu in Dordrecht.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.