Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Alle studenten Nederlandse les’

In haar reactie op het artikel over rapporteren ('De schone kunst van het rapporteren' - Nursing juni 2006) noemt Astrid Roijen uit Amsterdam het niveau van het Nederlands van verpleegkundigen 'een blamage'.
'Alle studenten Nederlandse les'

‘Het artikel over rapportage heb ik met veel belangstelling gelezen. Waar ik mij aan stoor bij het lezen van verpleegkundige dossiers zijn de taalfouten. Een d in plaats van een t (of andersom), echtgenote, terwijl er een man bedoeld wordt en echtgenoot als het om een vrouw gaat. Tegenwoordig zijn de meeste verpleegkundigen hbo opgeleid en ze gaan hier prat op. Helaas is dat hbo-niveau niet aan de rapportages te zien.
Wellicht moeten we terug naar de situatie van meer dan dertig jaren geleden; toen kregen leerling-verpleegkundigen tijdens hun opleiding Nederlandse les, want het niveau van het Nederlands van de huidige verpleegkundigen is een blamage. Ik wil niet beweren dat mijn Nederlands perfect is, maar ik weet nog wel het verschil tussen echtgenoot en echtgenote.’
Astrid Roijen, verpleegkundige, Amsterdam

Reageren

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.