Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Alleen risicogroepen krijgen nog Tamiflu

Vanaf volgende week krijgen alleen risicogroepen met de Nieuwe Influenza A (H1N1) nog automatisch oseltamivir. De griep manifesteert zich in een milde vorm, laat het RIVM vandaag weten.
Alleen risicogroepen krijgen nog Tamiflu

Alleen chronisch zieken, patiënten die worden opgenomen in een ziekenhuis en vrouwen die al minimaal zes maanden zwanger zijn, krijgen dan nog automatisch oseltamivir (Tamiflu). Anderen kunnen hiervoor in overleg met de arts kiezen. Baby’s jonger dan drie maanden moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Milde vorm
De reden voor het nieuwe beleid is dat de ernst van het griepvirus vooralsnog lijkt mee te vallen. Deskundigen zeggen de griep zich in een milde vorm manifesteert, vergelijkbaar met een normale seizoensgriep. Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt. Bovendien weegt de werking van oseltamivir niet altijd op tegen de bijwerkingen die het kan hebben.

Folder
Ook wordt in de meeste gevallen niet meer in een laboratorium onderzocht of iemand de Mexicaanse griep heeft of niet. Waarschijnlijk is het aantal hoger dan negenhonderd, omdat veel zieken die de griep hebben, niet bij een arts melden dat ze ziek zijn.
De overheid stuurt binnenkort naar iedere Nederlander een folder over de griep. Daarin wordt uitgelegd wat de overheid en de zorgsector doen en wat de mensen zelf het beste kunnen doen. Naar verwachting valt de folder volgende week op de mat. 

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.