Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Allereerste verpleegkundig specialisten verwelkomd

Minister Klink heeft op het ministerie van VWS de allereerste verpleegkundig specialisten in Nederland verwelkomd.
Allereerste verpleegkundig specialisten verwelkomd

Deze nieuwe collega’s nemen taken van artsen over, die in de afgelopen jaren door de groeiende vraag naar medische zorg steeds minder tijd voor de patiënt hebben. De eerste vier geregistreerde verpleegkundig specialisten zijn: Paula Mentink, Annemarie Bosch, Monique Sijstermans en Wim Breeman (foto).

Mijlpaal
De komende jaren zijn tussen de 3500 en 5600 verpleegkundig specialisten nodig. Marian Kaljouw van beroepsvereniging V&VN: ‘Zeker in de chronische zorg hebben we de komende jaren duizenden verpleegkundig specialisten nodig. De wettelijke erkenning van deze beroepsgroep is dan ook een enorme mijlpaal.’

Uitleg
Ook is het rapport Toekomstige behoefte verpleegkundig specialisten bij somatische aandoeningen: Een zoektocht in onontgonnen gebied verschenen. In het rapport staat een uitleg over de toekomstige behoefte aan verpleegkundig specialisten in ons land op vier deelgebieden.

Meer informatie over de verpleegkundig specialist in het aprilnummer van Nursing.

Op de foto: Annemarie Bosch, Paula Mentink, Minister Ab Klink, Els Borst (oud-minister en Raad van Advies V&VN), Wim Breeman, Monique Sijstermans

1 REACTIE

  1. Wat een mijlpaal, geweldige stap voor onze beroepsgroep! Hartelijke felicitaties voor de 4 verpleegkundig specialisten en dat er nog maar veel mogen volgen de komende jaren.
    Complimenten aan alle partijen die zich hard gemaakt hebben voor deze emancipatieslag, niet in de laatste plaats onze beroepsvereniging V&VN.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.