Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Amanda Kruise verkozen tot Calibris ZorgTopper 2011

Op 26 maart 2011 is Amanda Kruise van het Drenthe College in Assen verkozen tot Calibris ZorgTopper 2011. De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid.
Amanda Kruise verkozen tot Calibris ZorgTopper 2011

‘Amanda heeft de uitstraling en handelt als een goede verpleegkundige. Zij reflecteert voortdurend tijdens het werk en is bereid haar handelen daarop aan te passen’, aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep ‘Verpleegkundige’.

Winnaar
De Calibris ZorgTopper 2011 nam het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hebben allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in vijf regio’s zijn georganiseerd. De vijf finalisten speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook maakten zij rekenopdrachten. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

WorldSkills
Samen met Nathalie Faasen van Zadkine, de winnaar van de tweede prijs, zal Amanda Kruise deelnemen aan de WorldSkills-wedstrijden die van 5 t/m 8 oktober 2011 in Londen plaatsvinden.

Werken in de Zorg
De ZorgTopper-wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.  

Calibris Zorgtopper
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing. 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.