Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulanceboot in de maak

Het Antoniusziekenhuis in Sneek is een ambulanceboot aan het ontwikkelen. De speciale waterambulance moet komend seizoen watersporters met aandoeningen snel eerste hulp bieden.

 

Dat meldde algemeen directeur Wouter van der Kam van het ziekenhuis woensdag. Het Antonius is naar eigen zeggen het enige ziekenhuis in Nederland met een eigen ambulancedienst. Die dienst rijdt patiënten uit de waterrijke omgeving van Sneek naar het ziekenhuis.

Wendbaar en snel

Om watersporters sneller hulp te kunnen bieden, gaat het ziekenhuis de ambulancedienst een boot geven. Hoe die boot er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. ‘Hij moet in ieder geval wendbaar, snel en stabiel genoeg zijn om een brancard te vervoeren’, aldus Van der Kam.

Ouderen

De directeur stelt dat de ambulanceboot de drempel voor oudere patiënten om het water op te gaan, kan wegnemen. ‘Ouderen durven soms het water niet op omdat ze bijvoorbeeld suikerziekte of iets met het hart hebben.’ De ambulanceboot brengt snelle zorg dichter bij de watersporters. Vanaf de boot kan het ambulancepersoneel via communicatiesystemen contact opnemen met het ziekenhuis om bijvoorbeeld hartfilmpjes laten maken.

Gerelateerd:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.