Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ambulancebroeders Amsterdammers van het jaar

De ambulanceverpleegkundigen Ron Sitek en Ray Flu hebben gezamenlijk de verkiezing 'Amsterdammer van het jaar' gewonnen. De verkiezing is een initiatief van Het Parool.

In totaal werden in een week tijd een kleine negenduizend stemmen uitgebracht. Negentien procent daarvan ging naar de ambulancebroeders. Zij waren voorgedragen namens alle ambulanceverpleegkundigen in de stad. Ook burgemeester Job Cohen stemde op de twee ambulancebroeders.

Ron Sitek is de ambulanceverpleegkundige die vorig jaar werd bedreigd toen hij hulp wilde verlenen aan een slachtoffer in Amsterdam-West. Uit protest legde een deel van het Amsterdamse ambulancepersoneel toen het werk neer.

De sociale functie van Sitek en Flu spraken de stemmers het meest aan. ‘Zij staan symbool voor al het Amsterdamse ambulancepersoneel, dat voortdurend paraat staat voor mensen in nood, en dat werk ongestoord moet kunnen doen’, aldus Het Parool.

Het Parool / Bijzijn
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.