Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancediensten niet failliet

Ambulancepersoneel van vier grote ambulancediensten hoeft niet langer bang te zijn voor faillisement. Wel gaan de arbeidsvoorwaarden erop achteruit.
Ambulancediensten niet failliet

Vier particuliere ambulancediensten krijgen onder strikte voorwaarde ‘meerdere miljoenen’ per jaar van minister Ab Klink van Volksgezondheid, om zo de dreigende faillissementen van Ambulance Oost, AmbulanceZorg NO Gelderland, RAV Utrecht en RAV Zeeland te voorkomen.

Functioneel leeftijdsontslag

Voorwaarde is dat het personeel een andere, ‘goedkopere’ CAO krijgt, gebaseerd op die voor de particuliere sector. Nu geldt nog de ambtenaren-CAO. De ‘dure’ overgangsregeling voor het functioneel leeftijdsontslag (FLO) zou dan komen te vervallen. Ook moet het personeel overstappen naar een ander pensioenfonds.

Laatste poging

Directeur Jan Pierik van Ambulance Oost ziet geen andere mogelijkheid voor zijn personeel dan akkoord te gaan met de slechtere arbeidsvoorwaarden. ‘Dit is de laatste reddingspoging. Het alternatief is faillissement, met zekerheid van baanverlies voor het personeel. Dat lijkt mij geen optie.’

Niet eenvoudig

Het zal echter niet eenvoudig zijn om de vakbonden achter het reddingsplan te krijgen, verwacht Pierik. . ‘Vooral het FLO is een heel gevoelig thema. Maar als er niets gebeurt, gaat het bij ons helemaal mis, dus ik verwacht dat ze uiteindelijk wel akkoord gaan.’

Binnenlandsbestuur.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.