Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulanceheli’s goed tegen lange aanrijtijden

Ambulancehelikopters zijn een goede oplossing voor te lange aanrijtijden. Dat vindt 66 procent van de bezoekers van zorgvisie.nl. In totaal brachten 447 bezoekers hun stem uit.

Schippers bekijkt momenteel de mogelijkheden om ambulancehelikopters in te zetten op het platteland en in dunbevolkte gebieden. Hiermee wil ze voorkomen dat de maximale aanrijtijd van vijftien minuten wordt overschreden. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân laat weten een groot voorstander te zijn van een helikopter en stelt dat het vaak een behoorlijke opgave is voor de rijdende ambulances om binnen de maximale aanrijtijd ter plaatse te zijn.

Spoedposten verdwijnen
De ambulancehelikopter wordt extra interessant wanneer er spoedposten vanwege de hoge kosten verdwijnen. Bij sluiting van spoedposten in het noorden komen de aanrijtijden in veel gebieden in gevaar, denkt Tjerk Hiddes, bestuurder van RAV Fryslân. De ambulancevoorzieningen hebben een ‘vlekkenplan’ gemaakt. Daarop is te zien waar een ambulancepost moet komen. In principe zou Fryslân er nog twee posten bij moeten hebben, vanwege de aanrijtijden. De mensen op die post zouden dan echter weinig te doen hebben. “Dan zitten die mensen daar, maar dan zijn ze meer bezig met het op peil houden van vaardigheden door oefening, dan met het eigenlijke werk.”

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.