Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancemedewerker krijgt vuistslag

AMSTERDAM - Een 47-jarige ambulancemedewerker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam een vuistslag in zijn gezicht gekregen.  

De medewerker wilde een vrouw helpen die onwel was geworden in een café in de Marnixstraat. De dochter van het slachtoffer raakte overstuur en gaf de man een klap, aldus een woordvoerster van de politie dinsdag.

Emoties

De afgelopen maanden vonden in Amsterdam vaker incidenten plaats met ambulancepersoneel. De vrouw wilde dat haar moeder werd opgenomen in een ziekenhuis, maar volgens de ambulancemedewerkers was dat niet nodig omdat zij het slachtoffer ter plekke konden behandelen. De emoties liepen volgens de politie hoog op.

Spijt

De ambulancemedewerker raakte niet ernstig gewond, maar heeft wel aangifte gedaan van de klap. De vrouw kreeg later uitleg hoe hulpverleners werken en wil in een brief haar spijt betuigen aan de ambulancemedewerker.

Represailles

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft ambulancepersoneel recent opgeroepen vaker aangifte te doen van bedreiging en mishandeling. Hulpverleners lieten dat vaak na uit angst voor represailles.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.